Vad är Drupal?

Drupal är ett content management system som använder sig av moduler så att administratörer att organisera och visa innehåll, anpassa utseendet och hantera rutinuppgifter, till exempel registrering för webbplatser som kräver användarnamn och lösenord. En av Drupal viktigaste egenskaper är det faktum att hela Drupal ram är öppen källkod, vilket betyder att källkoden är tillgänglig för alla som är intresserade av att arbeta med den. Systemet i sig är också gratis för alla användare, och medan vissa webbdesigners sälja vissa typer av Drupal anpassning, många teman och moduler finns tillgängliga gratis också.

Drupal är skrivet i PHP, ett programmeringsspråk känd för sin användbarhet i produktion av dynamiska webbplatser. Drupal fungerar med Windows, Mac OS X, Linux och många andra operativsystem. Men det kräver en databas, t. ex. MySQL för att lagra innehåll och inställningar. Vem som helst kan skapa moduler för Drupal, och för närvarande finns tillgängliga moduler allt från fotogallerier till e-handel. Moduler kan även ändra Drupal som är standard beteende i syfte att bygga en bättre hemsida. Det finns också omfattande handledning och dokumentation tillgängliga för Drupal, på grund av gemenskapens byggd kring Drupal utveckling.

Vissa webbdesigners har kritiserat Drupal så svårt att lära sig, har systemet fått omfattande hyllningar för sin användbarhet och relativt snabb byggtiden. Det är också känt för sin dynamiska karaktär: webbplatser utformas på Drupal ramen kan ändras snabbt genom att ändra moduler. Joomla anses vara det främsta alternativet till Drupal, men det finns andra alternativ för mer specifika ändamål.

Drupal skrevs ursprungligen av Dries Buytaert, som fortfarande leder Drupal projektet. Buytaert transkriberat det nederländska ordet druppel, "som betyder" droppen "för att skapa namnet" Drupal, "för att göra en indirekt hänvisning till samhället aspekterna av projektet genom det nederländska ordet dorp," betyder "by". Han öppnade källkoden för samhället under 2001.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.