Vad är DirectX?

DirectX ® är en uppsättning programmeringsgränssnitt (API) som skapats för att öka spel, aktiva webbsidor och andra multimedia-applikationer som körs på Windows ® operativsystem. Det ger en bro för hård-och mjukvara för att ansluta eller "prata" med varandra. Insamlingen av dessa API: er inkluderar Direct3D, DirectDraw, DirectSound, och DirectPlay. Generellt namnen på dessa komponenter börjar med ordet Direkt.

De fem viktiga komponenter i DirectX ® inkluderar:

  • Direct3D : Hjälper utvecklare skapa 3D-grafik.
  • DirectPlay : Utvecklare använda detta API för att testa applikationer. Det används också som en plug-in för slutanvändare.
  • DirectSound : Ett gränssnitt för att integrera ljud med bilder.
  • DirectInput : Används för bidrag från I /O-enheter.
  • DirectDraw : Detta gör att utvecklare kan definiera två-dimensionella bilder, hjälper till att hantera dubbla buffertar och anger bilder.

DirectX ® har utvecklats av Microsoft ® för att se multimedia programmerare har lätt tillgång till hårdvara funktioner. Innan lanseringen av Windows ® 95 operativsystem, var DOS det bästa alternativet för spelprogrammering. MS-DOS plattform få direkt tillgång till hårdvara komponenter som grafikkort, ljudenheter och inmatningsenheter.

Windows ® 95 operativsystemet hade vissa begränsningar. Operativsystemet är skyddat minne modell begränsad tillgång till hårdvara funktioner. Programmerare inte uppmuntrades att upprätthålla kreativ frihet över sin kod. Microsoft ® kände behov att lösa detta problem snabbt innan den officiella lanseringen av operativsystemet. Att ge en heltäckande lösning på detta problem var DirectX ® infördes. Det får programmerare att få tillgång grafik, ljud och komponenter ingående med lätthet.

Den första DirectX ® version släpptes i september 1995 som ett Software Development Kit för Windows ®-spel. Det får programmerare att integrera eller skapa grafiska bilder, sprites, överlägg och element spelet inklusive ljud. Senare har mer och fler versioner släpps, den senaste var DirectX ® 10.

En av de viktigaste API för DirectX ® är Direct3D. Den används ofta för utveckling av Microsoft Windows ® och Microsoft ® Xbox 360-spel. 3D-grafik API används även av andra program som CAD /CAM-teknik.

Den senaste DirectX ® version har många fördelar för genomsnittliga användare och utvecklare. Den är utformad som nästa generationens grafik för Windows ® Vista. Dessutom ger det en detaljerad erfarenhet att video-spelare och uppmuntrar utvecklare att öka realismen i spelen. Den Software Development Kit (SDK) innehåller verktyg för att bygga multimediaprogram. Det omfattar också prov, bibliotek och Runtimes. Utvecklare kan ladda ner DirectX SDK för att skapa drivrutiner för ljud, display och andra I /O-enheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.