Vad är Cyberlibel?

Cyberlibel är ett slagord för förtal som sker via Internet, antingen på anslagstavlor, e-post, bloggar, chattrum, personliga hemsidor, eller andra publicerade artiklar. Förtal, i verkliga livet, innebär att någon har meddelat en falsk och skadlig uttalande till en tredje part som gör kontrollerbara skador på förtalas persons rykte. Eftersom cyberlibel sker under cyberrymden, lyfter den rättsliga frågor som yttrandefrihet, offentliga personer, möjligheter att motbevisa påståenden och anonymitet som kan motivera nya lagar och regleringar.

tradition förtal som förekommer i dagstidningar, gjorde tidningar, flygblad, eller bokstäver, distinktioner mellan en offentlig och privat siffra. Det vill säga en offentlig person som en politiker har mindre av en förväntan om att sekretessen om sina verksamheter. Dessutom är det lättare för honom eller henne att publicera sina svar eller försvar mot skadlig information att ändra på allmänhetens uppfattning. Men en person som inte är i allmänhetens ögon har ett bättre skydd för deras anseende. Eftersom de inte lätt kan nå de människor som har lärt sig felaktig information, är det mer sannolikt att vinna ett förtalsmål.

Skillnaden med cyberlibel är att den faktiskt gör något annat privat siffror offentliga, i form av webbplatser som många människor tillgång till. Dessutom är förtal lagar bestäms av staten och behörighet, men det finns inga geografiska gränser till information på Internet. Analytiker studerar cyberlibel har bara ett fåtal USA fall som underlag för sina åsikter, och dessa fall är motstridiga. Till exempel, kommentera de på ansvaret för en ursprunglig författare, till exempel en bloggare, jämfört med ett försäljningsställe, till exempel en server eller messageboard som kanske eller kanske inte har kontroll över redigeringen.

Cyberlibel lagar fortfarande är i rörelse över hela världen. Vissa system tror att internet är ett unikt medium för yttrandefrihet och demokratiska spridning av information, medan andra vill webben reglerade som andra förlag medier, som tidningar. Några nämner hur enkelt det är att rätta till posten genom att posta din egen bloggpost, artikel, eller messageboard svar som minskar behovet av rättsligt skydd för ditt rykte. Andra vill leverantörer av Internettjänster att ta mer ansvar och ansvar för kvaliteten på information som läggs genom deras hosting. Vi kan behöva vänta årtionden för dessa frågor att få ett rättsligt prejudikat i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.