Vad är Craigslist?

Craigslist är en idé från Craig Newmark, och har blivit en av de mest populära webbplatser på Internet. Startade i San Francisco 1995, är Craigslist kanske den ultimata platsen för sekretessbelagda uppgifter. Den erbjuder platsannonser, personliga annonser, annonser för bilar, husdjur, levererar hem och en mängd andra val. Webbplatsen är byggd kring samhällen och Craigslist erbjuder nu platser i 450 städer och länder i hela världen. Finansiell information om ideell företaget inte offentliggöras, men verksamheten experter anser Craigslist är värt över 10 miljoner dollar (USD).

För det mesta, meddelanden och läsa annonser på Craigslist är gratis. De inkomster som tillverkas av Craigslist skapas av folk som skickar inlägg jobbannonser på betydligt lägre marknadsränta. Från och med 2004, jobbannonser för större företag kostar 75 dollar i San Francisco och det omgivande Bay Area. I andra städer och länder, kostnad platsannons inlägg 25 USD. För att skriva en annons i "spelningar" på vill att annonser är gratis. Craigslist inte inlägget inte banners annonser och föredrog att tjäna pengar bara genom platsannons intäkter.

Den sänkta skattesatsen för utstationering vill att annonser har Craigslist en berömda nagel i ögat av mer traditionella företag som erbjuder radannonser. Tidningar, har bland annat attackerade Craigslist vid ett flertal tillfällen för att lägga ut annonser som kan tolkas som stöd för illegal verksamhet. Craigslist sektioner som säljer valpar, till exempel, var en del av en process som tyder på Craigslist olagligt stöder valp fabriker eller försäljning av förbjudna raser. Den San Francisco Chronicle stämde Craigslist för detta ändamål, men talan avvisades.

Det är sant att Craigslist allvarligt ser underskred konkurrenskraftig tidningar genom radannonser. Detta gäller särskilt för annonser än jobb. En person som vill sälja en soffa, en bil, eller hyra fastigheter, sparar en massa pengar genom notering på Craigslist i stället för i en tidning. I själva verket betalar de inga pengar för detta, medan de skulle betala en hel del till en stor stad tidningen.

De som använder Craigslist, som rapporterar över 5 miljarder sidvisningar per månad, har lärt sig att vara försiktig annonser skickats dit. De flesta jobbannonser är legitima, personliga annonser, uthyrning boende, och för försäljning annonser kan phonies, tänkt att samla människors personliga information eller lura dem i fara. Arbetstillfällen i spelningar avsnitt är ofta "arbeta gratis" möjligheter eller bedrägerier reklam bra jobb om man kommer att ta en kurs eller betala en avgift för lediga jobb. Det är rimligt att använda Craigslist med en stor försiktighet, och vissa områden i Craigslist platser är reserverade för vuxna. Personer som använder begränsade områden måste registrera sig hos Craigslist, och olämpligt inlägg kan flaggas av andra tittare.

Brist på återhållsamhet på Craigslist inlägg är kanske den främsta orsaken till denna Internet jätte kritiseras. För närvarande finns bara 10 Craigslist anställda och moderera de mer än 500. 000 jobbannonser postat varje månad skulle vara en mycket betydande företag. Detta skulle inte ens omfattar moderera alla gratis annonser och inlägg som genereras av användarna. Många användare tar på sig att flagga inlägg, eller för att skriva kommentarer på andra inlägg som verkar missbruka det fria utbytet som erbjuds av Craigslist.

viss försiktighet bör iakttas vid användning Craigslist eftersom ingen återhållsamhet finns på webbplatsen. Du bör vara försiktig med att ge ut personlig information såsom telefonnummer och adresser. Om du svarar en personlig annons och ordna ett möte, göra detta i en offentlig plats. Om du planerar att svara på en "till salu" annons, gå med flera personer för att plocka upp eller visa objekt till salu. Om en platsannons begär en CV, omfattar inte personlig information förrän du har bekräftat bolagets existens. Undvik "för bra för att vara sant" annonser, eftersom de vanligtvis är.

med försiktighet, kan Craigslist vara en utmärkt plats för att söka jobb eller för att hitta precis vad som helst. Dessutom har Craigslist flera forum för människor som söker information om nya städer de kan besöka eller flytta till. Vissa användare av Craigslist ägna tid att "vakthund" bloggar så att andra användare kan kolla in de fordringar som Craigslist annonser innan de svarar på dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.