Vad är Binaries?

Filer som innehåller sammanställas datakod kallas binärfiler , används ibland synonymt med objektfiler . Däremot kan alla filer kodas till binärt format, inklusive digital grafik, filmer eller musik.

Text-baserade datorn språk som C och C + + används för att skriva program som sedan sammanställs till binär form. Detta beror på att datorer kan endast läsa ett enklare språk av binära siffror: en eller noll tolkas som eller off . Varje siffra eller värde är en bit av data. Åtta bitar data motsvarar ett byte av information. En binär fil visas med en hexeditor visas filens innehåll som kontinuerligt block byte, eller den digitala motsvarigheten till källkoden.

Online binärer förknippas ofta med Usenet, där hela världen abonnenter kan dela program och multimedia-data. Var dock USENET avsedd för utbyte av textmeddelanden. Av denna anledning måste binärer bli kodat till ett textbaserat system och sedan avkodas hos mottagaren, vilket gör det möjligt att utbyta nontextual filer över nätverket. Den kodning och avkodning av utbytt binärer görs automatiskt av inbyggd programvara inom aktiverat USENET diskussionsgruppsläsare.

I många fall binärer är för stora för att skicka inlägg till Usenet, som nätverket har ett tak som begränsar antalet tillåtna tecken i varje enskild post. Här Uppläggaren kan komprimera och dela en stor binärfil i skivor eller delar. Ett program som gör ett bra jobb på detta är WinRAR ™. Enskilda delar är numrerade sekventiellt och redovisas separat till lämplig binär diskussionsgrupp. Alla som är intresserade att hämta filen måste hämta alla delar till en mapp där ett program som WinRAR kan tillbaka alla delar i den inre, ursprungliga filen.

Inte alla diskussionsgruppsläsare hantera binärfiler lika lätt. Många är utformade foremostly för hantering av textmeddelanden som utgör majoriteten av tjänster till USENET. Man bör också notera att binärer postat till Usenet inte flödet genom ett polisarbete moderator, saknar garanti för att en fil eller dess innehåll är lagliga, eller håller på att distribueras lagligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.