Vad är BarCamp?

BarCamp är en internationell organisation av unconferences som fokuserar på internetteknik och kultur. Unconferences är kända för att vara demokratiskt sikt planeras av volontärer, gratis att delta och demokratisk karaktär. BarCamp är känd för att vara ett evenemang där nördar i alla former och storlekar kan lära, lära och utveckla nya idéer.

BarCamp fått sitt namn från Foo Camp. Bland programmerare, foo, bar, och Baz är "ord" används allmänt för att ta över platsen för alla ord-dessa kallas meta-syntaktiska variabler. Foo Camp startade 2005 som ett årligt endast är för inbjudna som hölls av teknik utgivare Tim O'Reilly. Som en reaktion på utestängande fall intresserade personer etablerade BarCamp. Nu fortsätter Foo Camp ske varje år i San Francisco-området, medan BarCamp händer nästan varje helg i en annan del av världen. Till exempel, den första helgen i juni 2007 fanns det BarCamps planeras i San Diego, CA, Seoul, Nordkorea, Sacramento, CA, Toronto, Ontario, och Raleigh, NC. Båda händelserna fortsätta att vara delaktighet i naturen, men BarCamp tillåter alla intresserade att delta.

BarCamp deltagarna är olika, men det finns specifika intressen som binder dem samman. Med hjälp av internet och ny teknik är alltid en stor tema, men vad gör BarCampers tillsammans är där det temat korsar till andra områden. Personer som använder Internet inte bara för näringslivet utan även för konst, design, hobbies, teknik, miljöansvar, socialt ansvar, organisera och umgås kommer att finna att det finns mycket att lära och att lära sig BarCamp. I vid mening är alla som bygger eller använder Internet en del av kulturen som driver BarCamp.

unconference-ness av BarCamp är genomträngande. Varje evenemang som planeras separat av en ad hoc-grupp av frivilliga lokala till det område som kommer att stå värd för evenemanget. Budgetutskottet formuleras och sponsring söks betala för enklare måltider, internet och andra logistiska behov. Den första dagen av evenemanget, kommer deltagarna register, delta i ett samman-och-hälsa, och sedan schemalägga mötet att de kommer att dämpande på en enorm tidtabell diagram i det gemensamma området. Denna tidsplan kommer att fortsätta att förändras och växa som mer ska gå att registrera och planera sina samtal. BarCamp har få regler, men den största en är att alla förväntas bidra med något, vare sig det är planering, undervisning, eller kasta bort tomma pizzakartonger. Om du vill lägga till upplevelsen, är BarCampers vanligtvis uppmanas att bokstavligen läger över natten på platsen.

För deltagarna är BarCamp ofta en engagerande, spännande upplevelse. Hitta likasinnade nördar, lära sig nya saker och bygga bättre praxis är alla slut resultat av att ha deltagit i en BarCamp. Det samarbete, är lättsam atmosfär ofta med stöd av en kagge öl eller flera flaskor vin och deltagarna upptäcker att gå BarCamp finns så många professionella fördelar, nätverk och lära ny teknik, som det sociala området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.