Vad är BPEL?

förekomsten av Internet i kommunikationen i dessa dagar, verkar det naturligt att företag skulle använda Internet-protokoll för att sköta sina dagliga och inte så dagliga verksamheten. När allt kommer omkring kan nätet vara gynnsamt för snabb överföring av data och kan eliminera geografi från meddelandet ekvationen. Många företag väljer att göra det mesta av sitt arbete via någon form av Internetuppkoppling, men det är inte bara 0s och 1s som hjälper företagen. Det är en kombination av bokstäver och siffror som resulterar i ännu en Internet-relaterade akronym, BPEL.

BPEL står för Business Process Execution Language . Precis som EAI är BPEL ett XML-baserat språk, men BPEL är mer specifika och riktade. Konkret använder en programmerare BPEL att ansluta sig ibland olika funktioner i en integrerad process, vilket ger en smidig användning av Internet för att göra affärstransaktioner från enkla pengar växlarna till komplexa beräkningar och tillgång omfördelning.

Till skillnad från andra programmeringsspråk, har BPEL skapats av ett antal personer som arbetade för ett antal företag, däribland Adobe, Avaya, BEA, Hewlett-Packard, IBM, Microsoft, NEC, Novell, Oracle och SAP. IBM och Microsoft fick bollen i rullning i stor skala med IBMs Web Services Flow Språk och Microsofts Xlang redan 2002. Sedan dess har det varit full fart framåt.

Allt detta kan låta som det beskriver enorma affärsverksamhet. Så är fallet, men det är också sant att BPEL kan användas för att underlätta mindre transaktioner för mindre företag. För varje Merrill Lynch verkställande miljontals transaktioner varje dag, det finns en Pat Connors Investera utför bara 10 avslut per dag. För varje Orbitz eller Expedia tusentals behandling av resor detaljer varje dag, det finns en Karen Seaberg reseföretag förberedelseprocessen för bara tre kunder per dag.

Med andra ord, det är inte bara de stora pojkar och flickor som får ha allt roligt att använda den otroliga funktionalitet BPEL. Det är skönheten i det, enligt flera av sina utvecklare: Det är otroligt flexibelt och otroligt kraftfull, samtidigt erbjuder otroligt enkel att använda slutanvändare processer i omfattning både stora och små.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.