Vilka är Linkerati?

linkerati , en term skapad av Rand Fishkin av SEOMoz. org, är människor som har möjlighet att påverka trafikflödet på webbplatser på grund av deras vilja att skapa och länkar. De kan vara viktigt för framgången för en webbplats eftersom kvaliteten länkar hjälpa webbplatser att få högre placeringar i sökmotorerna. De hjälper också webbplatser samla mer webbplats trafik, vilket innebär större möjlighet att tjäna pengar genom att sälja produkter och tjänster, erbjuder reklaminslag, och till och med bara erbjuda länkar till information på en annan webbplats.

Bloggare är ofta anses viktigt linkerati. Detta beror på att de ofta skapar och delar länkar till andra hemsidor och bloggar. Ibland skriver även om innehållet finns på andra webbplatser och bloggar, förankring ännu mer intresse för de sidor som de länkar till. Människor som inlägg på forum anses bland linkerati också. Enligt söka experter sökmotoroptimering, länkarna som forum affischer inte är så väl emot av sökmotorer, men de skapar trafik och öka möjligheterna för andra linkers besöker en webbplats eller blogg.

De som skapar innehåll är också viktiga medlemmar i linkerati. Kreatörer är alltid på jakt efter resurser för att länka till för att skapa och utveckla webbplatser. De är inte bara ute efter något gammalt innehåll, men, de vill kvalitet på innehållet, och webbplatser som ger det får sina länkar. Likaså online nyheter författare skura ofta Internet för artiklar och innehåll de kan dela med sina läsare. Även offline nyheter skaparna kan vara bland de linkerati, plocka upp intressant innehåll och nyheter att länka till.

Resurs redigerare kan linkerati också. Dessa människor hör till ideella organisationer och arbetar i utbildnings-och offentliga inrättningar. De spenderar tid på att leta efter innehåll som passar i deras hemsida kataloger och på andra webbsidor. De är en bra källa till länkar. Dessutom finns de som tycker om att använda sociala medier anses utgöra del av linkerati. De går med webbplatser som Digg, Twitter, och Del. icio. us, öka populariteten för webbplatser och bloggar och bidra till att öka sin trafik.

ingår också i linkerati är de i det som kallas viral publiken. Dessa människor faktiskt inte ge webbplatser med direkta länkar. Istället kan de skicka ut e-post eller post på IRC-kanaler, sprida ordet om webbplatser och bloggar. De kan också dela information om webbplatser med vänner, familjemedlemmar och kollegor personligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.