Vem är Tay Zonday?

Född Adam Nyerere Bahner den 6 juli 1982, är Tay Zonday en sångerska, låtskrivare och keyboardist som först blev berömd under 2007 i sin ursprungliga låten "Chocolate Rain" och dess tillhörande video. En amerikansk Studier doktorand vid University of Minnesota, var Zonday inte tillåtet att lyssna på popmusik växer upp. Visste inte att hans föräldrar vid den tidpunkten, till vilken många av hans låtar är hängivna, började han ladda ner populärmusik från Internet när som Napster blev tillgänglig.

Inom en månad släppa "Chocolate Rain" på Internet, var Tay Zonday inbjuden att framträda på Opie Anthony Show , vilket ledde till ytterligare medieexponering kort därefter Jimmy Kimmel Live , CNN, FoxNews liksom på första sidan i söndags Los Angeles Times .

Den virala överklagande och populariteten för "Chocolate Rain" som har visats över 28 miljoner gånger på YouTube, utgick från ett antal juxtapositions inom video. Det finns Zonday s baryton röst i kontrast med hans ungdomliga utseende, den repetitiva, syntetiserade kör av låten och dess förbryllande texter, och amatör kvaliteten på själva videon, som verkar ha varit iscensatt i ett hem inspelningsstudio och är rubricerade med raden "** I steg bort från MIC att andas i. "

Flera mash-ups och videor parodi på" Chocolate Rain "också ut på Internet efter dess debut. Även etablerade artister som Green Day, John Mayer och Weezer turades om vid parodi video i sina egna verk. Mer mainstream erkännande följas Tay Zonday när han samarbetade med Dr Pepper till stjärna i ett kommersiellt främja Dr Pepper Cherry Chocolate dryck. Zonday var också med i en reklamfilm för Comedy Central's Last Laugh 07.

Förutom att "Chocolate Rain", Tay Zonday har släppt andra original låtar som "Demon på dansgolvet," "Vill Can inte Dance "," Den enda vägen "och den självbiografiska" Internet Dream. "Från tid till annan, bedriver Zonday i diskussioner med fans om betydelsen av hans texter om hans personliga MySpace-sida.

Tay Zonday är ett populärt exempel på YouTube-kändis fenomen som är möjliga i de senaste åren genom viral video. Andra YouTube velebrities inkluderar Obama Girl, The Star Wars Kid och The Bus Uncle. Medan vissa viral video stjärnor har blivit YouTube kändisar på grundval av uppriktiga videor eller utan deras samtycke, utgör Tay Zonday en kategori av YouTube kändis som aktiveras på viral typ av Internet för att nå mainstream relevans och framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.