Vad är svart fiber?

Svart fiber är en term som används för att beskriva fiberoptisk kabel som inte används för tillfället. Mängden av svart fiber, särskilt i USA, är mycket hög. Svart fiber är i kontrast till aktiv fiberoptisk kabel, som ofta kallas tände kabel.

Tidigare svart fiber var praktiskt taget aldrig sålts. Teleföretag ansåg det deras viktigaste tillgången, och säljer det skulle vara att likna vid utförsäljning av sin verksamhet. På grund av en otrolig överflöd på marknaden, men säljer svart fiber har blivit mycket lönsam och är nu en praxis att många stora telekomföretag.

Under det sena 1990-talet skapade telekommunikationsföretag enorma mängder av fiberoptik. Stordriftsfördelarna är särskilt viktiga för att bygga fiberoptiska nät, där mycket av kostnaderna är i samband med fysiska byggandet av kanaler, medan det faktiska beloppet av kabel är en minimal kostnad. Dessutom är dot-com boom på 1990-talet lett till att många telekommunikationsföretag att förutse en mycket större framtida marknad än vad som verkligen existerar och ledde till att bygga stora nät. Slutligen våglängd-Division Multiplexing (WDM) teknik som utvecklades i mitten av 1980-talet och tas i allmänt bruk i slutet av 1990-talet kraftigt ökade mängden data som en fiberoptisk kabel kunde fortsätta, vilket ytterligare minskar behovet av kabeln.

överutbud av svart fiber har drivit ned priserna till nivåer som många företag som traditionellt hyra eller leasa tänd kabel tycker att det är praktiskt att köpa grossisttjänster svart fiber och göra den aktiv. Banker, i synnerhet, som har enorma trafik och behov infrastruktur, är att finna det mer och mer kostnadseffektiv att äga sina egna nät.

Högskolor finns också att köpa svart fiber i tidigare okända nummer, skapa sina egna nät. Oberoende grupper som Internet2 och de nationella LambdaRail gruppen är också köper upp svart fiber. När det gäller de nationella LambdaRail grupp, mängden mörk köpt fiber är verkligen fantastisk: drygt 9. 000 väg miles av svart fiber.

Priserna på toppen av efterfrågan på ca US $ 1200 för en mil, och nu är att sjunka till under 200 USD per mil och lämnade inget tvivel om vad som är att utlösa en massiv köpa Spree. Med bokstavligen hundratusentals miles av svart fiber har lagts i slutet av 1990, kommer marknaden utan tvekan finns det en viss tid.

Många människor söker i detta överflöd av svart fiber för att ge en unik möjlighet för utbildnings-och forskningsbaserade grupper som annars inte skulle ha råd sina egna nät. Vissa föreställer ett system där universiteten är på oberoende nätverk, bundna till varandra och till Internet. Andra ser en stor potential för att koppla partikelfysiker direkt från forskningsinstitutioner till massiva reaktorer såsom Stanford Linear Accelerator Center (Stanford Linear) eller Large Hadron Collider (LHC) vid CERN.

Men svart fiber används i framtiden är det obestridligt att den svindlande outnyttjade svart fiber ger en rad spännande möjligheter när det gäller särskilt nät kapacitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.