Vad är spamdexing?

spamdexing är en form av sökmotor manipulering som är utformad för att driva en webbplats i sökresultaten, se till att folk hamnar på den webbplatsen när de söker efter specifika saker. Medan sökmotoroptimering kräver ett visst mått av sökmotorer manipulation för att säkerställa att områden högt upp i sökresultaten, spamdexing typiskt är offensiv, och materialet är mindre relevanta för sökningen än var besökaren skulle önska. Eftersom många människor blir frustrerade över att ständigt hitta skräppost webbplatser när de letar efter legitima innehåll, de flesta sökmotorer har verktyg för att besegra spamdexing.

Begreppet är en kappsäck av "spam" och "indexering", och det började dyka upp i tryck i slutet av 1990-talet då spamdexing börjat bli en viktig fråga. På ett sätt spamdexing var nästan oundvikligt resultat av ökningen av Internet, eftersom människor började inse att det fanns enorma pengar på potential webbplatser, och skräppost började föröka sig inte bara i i-lådor, men på webben. Antalet spam webbplatser på Internet är inte helt kända, men det beräknas vara en extremt hög andel av Internet.

Det finns alla möjliga sätt att spamdex. Till exempel kan en webbplats vara fullproppad med sökord, även om webbplatsen faktiskt inte innehåller material som är relevant för dessa sökord. Webbplatser kan också använda dold text, dolda länkar, och stoppade metataggar överdriver sina sökning ranking. Många spammare använder flera speglar platser, alla med mer eller mindre samma innehåll, men olika webbadresser som förbinder dessa områden till varandra, och andra använder webbplatsen omdirigeringar, som skickar användaren till en tredje part.

När någon besöker en webbplats som har uppblåsta med hjälp av spamdexing, han eller hon kan finna att webbplatsen innehåller fullständig rappakalja, tillsammans med ett antal annonser. Spamdexed sidor är också användas för att öka relevansen rankning av andra webbplatser som upprätthålls av spammare. I vissa fall sådana webbplatser är inte ens egentligen är tänkta att ses av människor i den form de enbart för att främja another hemsida, ta nytta av results söka motor which rely on authority och relevansen lika väl som sökord.

Förutom att vara extremt irriterande kan spamdexing också vara farligt. Till exempel kunde någon spamdex en webbplats med namnet på ett stort finansiellt institut skapar en situation där låntagarna på denna institution skulle access platsen, tror det var från banken hemsida och lämna ut personlig information som kan användas för identiteten stöld, eller åtminstone att rensa ut sina bankkonton.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.