Vad är sociala medier?

Sociala medier består i huvudsak av användargenererat innehåll på Internet. I stället för att vänta på de yrkesverksamma för att få innehåll till dem, har vem som helst med en dator och Internetanslutning nu möjlighet att skapa innehåll själva och dela den med världen. Sociala medier ger kreatörer en plats att uttrycka sina idéer till den som ska läsa dem. De flesta är mycket interaktiva, vilket är delvis därför de är tilltalande för många.

Några av de mest kända sociala medier webbplatser inkluderar MySpace ™, LinkedIn ® och Facebook ®. Alla dessa kan användarna möjlighet att skapa en profil, lägga upp bilder, uppdatera sina nuvarande stämningar och känslor, och lägga till vänner. Dessutom kan användare välja vilka som ser sin profil, oavsett om det alla på Internet, eller bara vänner och familj. MySpace ™ är typiskt mest populära bland den yngre publiken, medan LinkedIn ® är känd för att vara en plats där många yrkesverksamma har profiler som rör deras karriärer. Facebook ® startade som en webbplats som endast tillåtet studenter, men har utvecklats till en online-mötesplats för människor i alla åldrar.

Vissa webbplatser inte nödvändigtvis tillåta en grundlig profiler, men de låter användare visa upp aktuella tankar och några fotografier. Twitter ™ är en webbplats som tillåter användare att lägga upp en kort biografi, några bilder, och obegränsade korta uppdateringar. Även om uppdateringarna kan bara upp till 140 tecken kan de vara allt från länkar och citat till uppdateringar på användarens humör och tankeväckande frågor. Twitter ™ är starkt som företag använder för att hålla anhängare uppdateras på företag, men gott om enskilda personer och kändisar såväl även använda webbplatsen.

Inte alla sociala medier kretsar kring visar upp bilder och statusuppdateringar. Vissa webbplatser är inriktad mot att sammanställa nyheter, kommentera den och sprida den på Internet. På Digg ™, läsare för de utstationerade nyheter kan rösta på varje historia, som kan avgöra de artiklar som får stanna på första sidan. StumbleUpon introducerar användarna att innehåll som de skulle gilla baserat på deras intressen, så att de antingen rekommenderar det eller gå vidare till något annat. Delicious ™ tillåter användaren att lägga alla sina favoritwebbplatser som bokmärken, organisera dem och sedan dela dem med andra användare.

Detta är bara några av de populära sociala medier webbplatser. Nya platser skapas ofta, medan en del som kan vara närvarande är populärt kommer så småningom att försvinna från allmänhetens ögon, eller kanske förvandlas till något helt annat. En av de viktigaste aspekterna av sociala medier nätverk är att de är tillgängliga för alla, vilket gör att nästan vem som helst att bli ett innehåll producent istället för bara en läsare. Detta innebär att sociala medier kan beskrivas som ständigt förändras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.