Vad är mikrokoden?

mikrokoden är en uppsättning instruktioner som inte är program som är tillgängligt. Instruktionerna är vanligtvis skrivna på skrivskyddade minneskretsar som används av hårdvara för specifika instruktioner. Ett grafikkort eller annan add-on-kort som används i en dator kan innehålla mikrokoden stöd det fullgöra sina arbetsuppgifter.

Många mikroprocessorer använda mikrokoden att hantera maskinen instruktioner och bistå chips eller CPU i verksamheten. De uppdateringar av denna kod kan finnas i firmware, som ersätter den befintliga mikrokoden med uppdateringar. Eftersom denna kod inte är tillgänglig medan hårdvaran är igång, det är normalt ett specifikt sätt att den nya mikrokod behöver laddas, beroende på enheten.

Vissa routrar eller brandväggar järnaffär sina operativsystem i EPROM har inga hårddiskar i dem och att lagra program. Formen för dessa anordningar lagras i både läs bara minne, så den kan förlora makten utan att förlora sin konfiguration och i RAM-minne, där sparas konfigurationen när enheten är igång. Uppdateringar av operativsystemet av dessa enheter är exempel på mikrokoden lagras på EPROM-chip som måste hanteras på ett visst sätt för dem att vara korrekt.

mikrokoden programvara kan anpassa sig till villkoren för chips det finns på bättre än saker skrivit till elektriska kretslopp flis, detta även hjälper utvecklare och andra som arbetar med hårdvaran hålla chip aktuell utan ständigt behöva släppa ett nytt kort med olika kretsar. Användningen av mikrokoden kan spara både konsumenten och säljaren pengar på lång sikt.

mikrokoden hjälper också chip beslutsfattare behålla bakåtkompatibilitet från ett chip till nästa eftersom det kan vara utformad så att nyare hårdvara för att lägga till nya instruktioner, om de finns tillgängliga. När ett CPU upptäcker annan hårdvara installationer kan det finnas kod som finns som kan hjälpa processorn och det nya kortet samverka bättre inom systemet. Detta är en fördel microcode. Andra exempel emulering resurser som skulle kunna likna något en tillämpning kan användas inom ett operativsystem. Till exempel, på samma sätt som en tidigare kopia av ett program kan köras i kompatibilitetsläge i Windows kan maskinvarukonfigurationer vara avtryck i mikrokoden att tidigare versioner av hårdvara att fungera tillsammans med eller i stället för sina nyare kollegor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.