Vad är ett extranät?

Ett företag LAN, eller ett lokalt nätverk, kan hus ett privat Internet-liknande miljö som kallas en intranät . Intranätet är i grunden en uppsättning HTML-sidor om bolagets interna verksamhet, till arbetstagarens ögon bara, och är inte tillgänglig för Internet. Om tillgång till eller från Internet lämnas kommer det ske genom en brandvägg gateway som kommer att kräva ett användarnamn och lösenord. I detta fall intranätet blir en extranät . Kort sagt, ett extranät förlängning av ett intranät till att även omfatta allmänhetens tillgång.

Ett extranät kan ge allmänheten tillgång till anställda, kunder, kunder eller partners. Extranet använder Internetprotokoll så att användare kan navigera med en webbläsare, men befinner sig på bolagets privat server i stället för en offentlig Internet-server. Extranet åtkomst från Internet kan kontrolleras genom olika arkitekturer som lösenord eller användarnamn specifika. Med andra ord kommer delar av extranet vara tillgängliga enligt lösenord credentials. Detta begränsar användare att extranet sidor som är relevanta för den verksamhet de kan utföra, samtidigt som andra delar av extranätet privat och säker.

En mycket värdefull ansökan om ett extranät är kundservice. Online patchar, uppdateringar, nedladdningar, kunskapsbaser och ett interaktivt Help Desk är bara några exempel på sätt att tjäna en kundbas med ett extranät. Extranet chat board där kunderna hjälper varandra med företagets produkter kan också bygga kundernas förtroende och märkeslojalitet, samtidigt som du sparar värdefull mänskliga resurser. Chatta styrelser är också en rik källa för framtida produkter och stödja utvecklingen.

En annan resurs ett extranät kan tillhandahålla är förmågan att skapa säkra områden för samverkan mellan en organisation och dess partners eller återförsäljare. Utveckling, spridning av marknadsinformation och verktyg, informationsutbyte, forskning, försäljning rapporter och fler är alla möjliga med hjälp av ett extranät miljö.

Ett extranät kan också ansluta till andra extranät via den gemensamma språket i Internet-protokoll. Detta gör det ovärderligt att organisationer som arbetar med gemensamma ansträngningar och öppnar dörren till större kreativa möjligheter. Förr i tiden var geografi ett betydande hinder för samarbete, men extranät teknik överbryggar denna lucka enkelt och praktiskt taget kostnadsfri.

extranät kan revolutionera det sätt ett företag gör affärer, förbättra slutresultatet, berika den kundbas och skapa möjligheter att förbli utom räckhåll utan ett extranät. Om intresserad av att veta mer om vad ett extranät kan göra för ditt företag, kontakta ett extranät till området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.