Vad är ett chattrum?

Internet har varit ovärderligt att tillåta människor från hela världen att prata med varandra. Ett av de enklaste sätten för människor att kommunicera på nätet är genom ett chattrum. Chattrum är utsedda områden där människor med liknande intressen kan mötas för att prata. Samtalen ske i realtid. Genom att skriva med tangentbordet, kan du prata med någon på andra sidan av världen.

De flesta av de större Internet-leverantörer har sina egna chattrum. Inom chattrummet området finns olika sektioner för olika intressen. Nästan varje ämne du kan tänka omfattas i vissa chatrum, från frimärkssamlande till känguru avel i Australiens vildmark. Förmågan att lära sig om olika kulturer från hela världen i nu inte mer än ett musklick bort.

Inom ett chattrum kan det finnas en moderator som övervakar innehållet i samtalet för att förhindra missbruk . Det har varit några kontroverser om användningen av moderatorer i chattrum. Många anser att en moderator vara ett intrång i deras privatliv.

Moderatorer har varit kända för att stänga ett samtal om innehållet som anses vara oacceptabel eller provocerande. Nyligen i en dom om America Online (AOL), en moderator stänga ned en livlig debatt under den irländska politiken mellan två personer i ett chattrum. AOL övervakade samtalet och stänga av chatrum att ge deltagarna tid att lugna ner sig.

kontroversen uppstod för att folk måste betala AOL för att få sina tjänster som en Internetleverantör. Du skulle inte förvänta sig ett telefonbolag att lyssna på ditt telefonsamtal och stänga ner dem om de inte gillade innehållet. Många tror att detta privatliv regel också bör gälla för samtal i ett chattrum.

Ett chatrum är ett sätt att lära, prata och umgås, men det finns en medaljens baksida. Det faktum att det är lätt att vara anonym har lett till missbruk av systemet. Barn och tonåringar älskar chattrum och rapporter om farorna med chattrum är vanligt förekommande. Det finns många oansvariga vuxna som använder chattrum anonymt för sin egen underhållning. Föräldrar måste vara medvetna om vem deras barn talar med i chattrum.

Det har också förekommit rapporter om att chattrum leda till social interaktion problem. Långa timmar spenderas ensamt chattar har tänkt att leda till bristande sociala färdigheter. Genom att förlita sig på chattrum som en enda form av kommunikation med andra, sociala färdigheter försämras. Om chattrummet används på ett ansvarsfullt sätt, kan det dock vara ett roligt och användbart verktyg. Det är när den virtuella världen används som ett substitut för den verkliga världen som kan uppstå problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.