Vad är ett användarnamn?

Användarnamn är en viktig del av identifikation används med många datorprogram. Tillsammans med ett lösenord eller pass-fras, hjälper användarnamn för att identifiera en slutanvändare som har behörighet att få tillgång till programmet och utnyttja de resurser som tillhandahålls. Utan ett giltigt användarnamn, är det omöjligt att få tillgång till programmet.

Utnyttjandet av en Användarnamn Lösenord kombination är vanligt hos både affärs-och personliga applikationer. I en arbetsmiljö, bokföringsprogram kund listor, och lager listor skyddas av ett användarnamn och lösenord. Om någon försöker komma åt en skyddad lista eller databas utan att ange en giltig kombination av användarnamn och lösenord, kommer många låssystem ut den station där försöket ägde rum, som kräver Information Systems avdelning för att sätta in personal med anledning av möjliga överträdelser försök.

Det är inte ovanligt att många arbetsplatser att kräva ett användarnamn måste logga in för att få tillgång till all data som lagras på systemets hårddisk. De flesta av de mer populära operativsystem för stationära och bärbara datorer ger användarna möjlighet att skapa unika och lösenord som en del av en säkerhet process. När användaren lämnar arbetsplats, han eller hon effektivt låser stationen från aktiv användning på annan plats. Återkommen, träder den anställde lösenord användarnamn kombination som krävs och kan återuppta sitt arbete.

Även gratis tjänster som används av många individer kommer att använda ett användarnamn-lösenord kombination för att ge en viss grad av trygghet för sina kunder. Via e-post tjänster kan användare skapa sina egna fria lösenord och kombinationer användarnamn, vilket begränsar tillgången till nätet elektroniska brevlådor. Anslagstavlor, chattrum och andra webbplatser för sociala nätverk även använda namn och lösenord som ett sätt att låta nya medlemmar att upprätta ett konto och börja njuta av funktioner på webbplatsen.

Även om många program och webbplatser på nätet kräver inget annat än en enkel kombination av användarnamn och lösenord, den ökande händelse av brott mot säkerheten och identitetsstöld har lett till att många leverantörer som kräver ytterligare information för att säkerställa integritet slut användare. Ett sätt är införandet av en visuell bild som bekräftas tillsammans med lösenord och unika namn före full tillgång beviljas. En annan vanlig metod är att kräva att slutanvändaren att läsa och skriva in en sträng av ord eller tecken för att minimera användningen av sofistikerad hacker program som skörden inloggningsuppgifter och sedan försöker använda den för olagliga syften.

Många företag rekommenderar minst ändra lösenord på en återkommande basis, i syfte att öka säkerheten. Det finns dock ett växande antal online-företag som kräver att slutanvändaren att också ändra användarnamnet från tid till annan. Även om något jobbigt, kan detta nyare synsätt bidrar också till att minska risken för olaglig användning av ett konto och eventuella skador på rykte eller ekonomi slutanvändaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.