Vad är ett Virus Scan?

En dator virussökning är ett förfarande som syftar till att identifiera och undanröja olika typer av hot som nedladdning till dator hårddiskar. Utvecklades först under den senare delen av 1980-talet, det virus scan program idag komma att identifiera ett brett utbud av spion-och sabotageprogram som plockas upp via e-postbilagor samt besök på olika webbplatser. Huvudsyftet med ett virus scan är att skydda datorns hårddisk och alla filer som sparats på hårddisken från permanenta skador.

Virus skannar gynnar både arbete och hemma. På grund av spridning av olika typer av säkerhetshot online, är det inte ovanligt att tillverkare av bärbara och stationära datorer till att omfatta testversioner av högt ansedda antivirus scan programvara. Normalt kan köparen aktivera och använda programvaran för en begränsad tid för att skydda systemet från infektion. De flesta av dessa programpaket kommer att söka av hela hårddisken för hot, kontroll datafiler, programfiler och även register dator för främmande kod och nedladdningar programmet.

Tillsammans med avgiftsfinansiering virussökning program finns också ett antal högt ansedda gratis antivirus skydd program som finns idag. I vissa fall är den fria versionen ett inledande produkt till en avgift baserad produkt som erbjuder ett brett utbud av skydd. Men vissa virus scan Programvaran utvecklas och distribueras av företag som tillverkar andra typer av programvara och fungerar som ett sätt att tjäna konsumenternas förtroende som senare köpa deras andra program erbjudanden.

Som en del av den kommersiella ansträngning, många virussökning program erbjuder en gratis skanning till intresserade konsumenter. Online virussökning kommer att använda en anslutning till Internet till avsides göra en genomsökning av din PC hårddisk. Efter avslutad fann fjärrkontrollen genomsökningen har publicerats på den potentiella konsumenten tillsammans med möjligheten att köpa och ladda ner mjukvaran att ta bort alla infektioner på hårddisken.

Det är viktigt att notera att många av de fria program i dag är lika effektiv som den avgiftsbelagda program. Ofta erbjuder de fortlöpande övervakning av systemet, inklusive kontroll inkommande och utgående e-post och bilagor för fel eller varning användaren om en viss webbplats utgör ett potentiellt hot. Dessa inga kostnader program erbjuder oftast samma nivå på skyddet mot trojaner, mjukvara, maskar och rootkits som kan framställas med virus scan program som är tillgängliga för en engångsavgift utgår eller årliga förnyelseavgiften. Några av de fria programmen gör det möjligt att schemalägga skanningar på en återkommande basis, medan andra kräver att användaren initiera en manuell genomsökning efter virus aktivitet.

I allmänhet är virusskydd programvara relativt billigt. Både enstaka och flera användare paket finns tillgängliga, vilket gör det möjligt att skydda datorer i både hem-och kontorsmiljöer. I allmänhet är det en bra idé att kolla in någon virussökning paket genom att söka på nätet betyg och recensioner innan du laddar ner alla typer av virus scan program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.