Vad är ett IP-paket?

Datorer är inte bara väsentlig för dagens värld men de har blivit en passion. Hotell, caféer och även township har tillgång till Internet tillgänglig att svara på efterfrågan på anslutning. Men hur information färdas över cyberspace från en dator till en annan? Liksom Star Trek: s transportörer, information demonteras i små block av data, skickas oberoende till destinationen postadress och sedan ihop igen på mottagarsidan. Varje block av data kallas en IP-paket .

Varje gång du ansluter till Internet, tilldelar din Internetleverantör din dator en unik numerisk adress. Denna unika adressen identifierar din dator i nätverket så att du kan begära och få information. Adressen är känd som en Internet Protocol (IP) adress . När du gör en ansökan, till exempel klicka på en länk i din webbläsare, reser begäran via Internet i form av datapaket stämplat med din IP-adress. Därav namnet, IP-paket .

På grund av den struktur av nätverk, små IP-paket kan arbeta mer effektivt än stora paket. En enda, skulle stora IP-paket inte bara tar längre tid att överföra, men höga trafikförhållandena snabbt skulle täppa till nätet. Att skicka mindre paket (upp till ca 1500 bytes) har fördelen att flytta mer trafik genom tillgängliga rutterna snabbare med mindre möjligheter att skapa flaskhalsar. Därför reser varje IP-paket Internet självständigt, vägledd av routrar som läser destination adress och vidarebefordra paket längs den snabbaste rutten. Vid måladressen paketen ihop igen.

I protokollet som ansvarar för iscensättandet förflyttning av IP-paket genom cyberrymden är Transfer Control Protocol, mer känd som TCP. TCP är "lager" ovanpå itu (IP) för att bryta önskemål i små paket, övervaka ankomsten av varje IP-paket till destinationen adress, uppmaning till Vidaresändning av försvunna paket, och sätt ihop paketen till det ursprungliga form. Detta protokoll svit kallas TCP /IP, en term sannolikt bekant för alla som har setup en Internet-anslutning.

Varje IP-paket bär viktig information som gör det möjligt att ordentligt manipuleras av TCP. Den "DNA" av ett IP-paket ingår bland annat att storleken på IP-paket, avsändare och adresser destination, och nyttolasten själv, eller data som skickas. Packet numrering, felrapportering och fragmentering finns också, med en end-of-life stämpel för att förhindra förlorade paket studsar oändligt i cyberrymden som skräppost trafik. Paket som inte gör det till sin destination i tid är helt enkelt kasseras.

En lyckad överföring bearbetas av en webbserver som svarar med att skicka den begärda webbsidan, som själv är indelad i IP-paketen för resan tillbaka till din datorskärm. Dessa forsande datapaket utgör "den digitala motorvägen. "

Även om TCP /IP kan låta inblandade fungerar det snabbare än Star Trek: s transportör under normala förhållanden. Så vad är upp med de tillfälliga långsam sida lasten? Antag att din dator klarar av att snabbt bearbetning innehållet på sidan, en trög belastning kan orsakas av tredje parts servrar annons eller en upptagen webbplats som bearbetar fler förfrågningar än sin hårdvara kan bekvämt jonglera.

Trots handfasta karaktär TCP /IP, finns det en baksida till protokollet. Vem som helst kan "lyssna" till vad det skickas mellan din dator och Internet utan din vetskap. Hur är detta möjligt?

Ett typiskt IP-paket kan passera om flera routrar och servrar innan de når sin destination. I någon punkt längs vägen, specialiserad programvara eller maskinvara kan "fälla" datapaketet, med en ögonblicksbild innan den överlämnades tillsammans. De inkräktare har stulit exemplar kan analyseras och läsas på kommer, som IP-paket nyttolaster skickas som oformaterad text, som ibland kallas "i det klara. "Verktyg som fällan IP-paket är kända som" paket sniffers. "

Nätverksadministratörer legitimt använda packet sniffers för felsökning av lokala nätverk (LAN) och filtrera oönskad trafik som kommer in från Internet. Brottsbekämpning kan plantera paket sniffers på en Internet-leverantör för att övervaka vissa eller alla dess trafik, om leverantören samtycker eller tvingas enligt lag att följa. Men paket sniffers kan också användas av praktiskt taget vem som helst att bara avlyssna, eller ännu värre, stjäla känslig information som lösenord och användarnamn skickas via okodade kanalerna.

Med identitetsstöld på uppgång och oro för den personliga integriteten vid en all time high, det bästa sättet att skydda dig mot packet sniffers är att använda kryptering vid alla överföringar som innehåller personlig information. Krypterade paket är oläsliga på väg, och är bara dekrypteras vid destinationen adress.

Online återförsäljare redan tillhandahålla säkra, krypterade anslutningar för att överföra data mellan din dator och webbplatsen. För att kontrollera för kryptering, leta efter http s i webbläsarens adressfält. Det extra "s" står för trygghet, och visar all trafik mellan din dator och webbservern är krypterad. Datorn kommer fortfarande att generera IP-paket, men nyttolasten del av IP-paket kommer att vara i oläsbar chiffer, skydda kreditkort, bankkonton och andra känsliga uppgifter från nyfikna ögon.

Eftersom IP-paketet är används även för e-post, filöverföring, telnet och andra tjänster i nätverk, kan du också välja att kryptera andra sändningar. Pretty Good Privacy (PGP) , en militär grad kryptering programmet kan automatiskt kryptera e-post i flera populära e-postprogram. GNU Privacy Guard (GPG), baserat på samma källkod utan en del av Free Software Foundation, är en annan kryptering program. GPG användas med Enigma plugin ger Mozilla ™ Thunderbird ™ med helt automatiserad, enkel att använda kryptering.

webbsurfning kan krypteras genom säkerhetskontrollen tjänster på nätet, om det kan sinka surfing och är förmodligen overkill för en vanlig människa. Surfa med hjälp av anonyma proxyservrar som sitter mellan datorn och Internet är ett allt vanligare alternativ för dem som vill surfa anonymt.

Ytterligare protokoll kan levereras med TCP /IP för att bilda andra "sviter" som passar olika typer av nätverk miljöer och hårdvara. I särskilda situationer User Datagram Protocol (UDP) är ibland i stället för TCP, men ger ingen mekanism för IP-paket förlust, saknar TCPs möjligheten att ringa för vidaresändning. Nätverk värddatorer kan använda flera tilläggsprotokoll för utbyte av routern information, såsom Internet Control Message Protocol (ICMP) , inre och yttre Gateway protokollen (IGP /EGP) och Border Gateway Protocol (BGP) .

Med hjälp av Internet från bekanta miljöer i hemmet eller i skolan orsakar många människor, särskilt barn, att känna en falsk känsla av säkerhet och sekretess. En grundläggande förståelse av "sårbarhet" i IP-paketet och allestädes närvarande tillgången på paket sniffers åker hem den grad att man alltid måste kontrollera om en säker, krypterad anslutning (https) innan du delar känslig information online. Regeln är, något som färdas okrypterad bör betraktas som offentlig och inte privat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.