Vad är ett ATX mål?

en avancerad teknik Extended (ATX) fall är en dator gjord för ATX branschstandarder. Den ATX-standarden är ett format för tillverkare av hårdvara som säkerställer interoperabilitet. ATX fall ska rymma en ATX nätaggregat och ATX moderkort.

ATX-fallet växte ur brister i tidigare standarder, nämligen AT och Baby AT standarder. Eftersom tekniken har förbättrats, har många betydande förändringar gjorts i hårdvara som krävs för en nyare stil fallet. Det ATX fall är den naturliga utvecklingen i datorns hölje design.

Till exempel, komponent-lastade datorer kräver mer makt i dag än de gjorde i början av 1990-talet och mer kyla kapacitet. Nätaggregat och system för makt har blivit mer kraftfulla och effektiva. Ett ATX fall kommer ofta med en strömförsörjning eller konsumenten kan köpa ett ATX nätaggregat separat, att veta om det fungerar i alla ATX-fall.

På baksidan av ATX-fall har också förändrats för att rymma ATX moderkort med inbyggda portar som droppe på plats för att bilda en del av den bakre väggen. Detta ersätter den gamla stilen Baby AT ärenden som utformats för tomma IDE tider, med den enda inbyggd port som tangentbordet hamn. Hålen i ATX moderkort också anpassa inläggen på ATX-fallet.

Antalet interna och externa fack varierar på ATX fall, så det är viktigt att välja en som kommer att tillgodose dina önskade inställningar. En Redundant Array oberoende diskar (RAID) konfiguration med flera hårddiskar kommer att kräva mer fack än kan vara nödvändigt för ett system som bara kommer att vara bostad en eller två hårddiskar.

Om två DVD-enheter önskas, kontrollera att ATX-fallet har det nödvändiga antalet 5,25-tums (13 cm) vikar. Framsidan av målet kan också funktionen Universal Serial Bus (USB), Firewire och ljud hamnar. Detta är mycket bekvämt för dagens bärbara enheter, t. ex. digitalkameror, musikspelare och minnen.

En ATX fall levereras med fläktar i de flesta fall. Storlek och antal fans varierar mellan modellerna. Fans är nödvändigt att flytta bort värme från moderkortet och processorn, och ut genom ventilation lister. Ju mer ventilation, desto bättre.

datorbyggare vill piffa upp sin ATX fall med LED-lampor. Många har klart sidofönster så att insidan av ATX-fallet kan tändas upp när påslagen. Detta gör det möjligt för entusiaster att se dyra komponenter han eller hon har köpt.

Det finns otaliga stilar fall att välja mellan. Ett ATX-fallet är en ganska billig post, med tanke på det hus din dator, ger kraft och håller den sval. En måttligt trevlig ATX fallet med strömförsörjning och främre hamnarna kan köra så lite som 50 dollar (USD). Ju fler funktioner, desto högre kostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.