Vad är en webbsändning?

En webcast är en överföring av media över Internet med streaming-teknik. Medierna kan ske i form av ljud och video, med den viktigaste är att användaren inte ladda ner medier, som kontrast en webbsändning från något som liknar en nedladdningsbar podcast. I huvudsak webbutsändning är Internet-sändningar, och det borde komma som någon överraskning att få veta att nästan alla större TV-bolag erbjuder webcast tjänster från BBC berömda World Service för nyheter till Amerika Fox TV för underhållning. Tekniken används också för att tillhandahålla strömmande video av föreläsningar på universitet, tal vid konferenser, och en lång rad andra evenemang.

Det finns två former av webbutsändning. I en live webcast är data som skickas i realtid. Detta är vanligt för överföring av nyheter och stora evenemang, eftersom människor vill kunna höra eller se händelsen när det händer. I en on-demand webcast är data på en server, och användarna kan välja när och var de se eller lyssna på den. I exemplen ovan, World Service är en live-webcast, medan Fox programmering finns i en on-demand.

Tanken på webbutsändning föreslogs för första gången 1989 i början av Internet pionjärer trots att termen "webcast" inte finns ännu. I början av 1990-talet hade flera personer har skapats webbsändningar, och ett ord myntades för att beskriva processen. En del människor föredrar att använda "netcast. " Med den ökande bredbandspenetration i världen exploderade tekniken, liksom verktyg för att skapa en egen webcast och titta på sändningar i en central databas.

Vissa webbsändningar utnyttja befintliga plattformar för visning eller lyssnar på media, så att alla användare behöver göra är att klicka på knappen som startar webcast för att börja. I andra fall kan användarna måste ladda ner en egenutvecklad plattform för att komma åt innehållet. Dessa plattformar används ibland för att skydda integriteten för webbsändningen genom att göra det svårare att fånga och distribuera, och de används också för att ge användare tillgång till särskilda funktioner och information som är inbäddade på plattformen.

Webbsändningar kan nås över hela världen, även tillgång till en bredbandsuppkoppling ger användarna möjlighet att lyssna och titta mycket mer webbsändningar än uppringt internet. Användarna kan komma åt innehåll på huvudsidorna stora programföretag, och genom olika kataloger, och de kan också ladda upp sina egna webbsändningar. Många små media leverantörer använder webbutsändning sprida information, att utnyttja tekniken för att nå en stor publik som annars kan vara oåtkomliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.