Vad är en web bug?

ursprungliga web bug är en transparent bild, bara några pixlar eller mindre i storlek, vanligen inbäddade i webbsidor eller e-post för att utföra illegala tjänster till tredje part. Web bugs tillåta bakgrunden på sidan för att visa igenom, vilket gör dem osynliga. De kallas "fel" efter diskriminera, avlägsna avlyssningsutrustning med samma namn. Den moderna Web bug behöver inte ske i form av en liten transparent bild. Skript, iFrames, stil taggar och andra implementeringar inom en sida kan tjäna samma syfte.

Varje netizen är bekant med erfarenhet av att klicka på en länk för att besöka en webbplats sedan tittar på innehållet last i webbläsarfönstret. Vad vissa surfare kanske inte inser är att den mottagande på webbplatsen kan ge en tredje part att bädda in en web bug på sidan. I detta fall när en dator begär sidan, den inbäddade bilden måste komma från tredje part. Datorns unik adress som kallas en IP-adress (IP), är automatiskt vidarebefordras till tredje part server som överför webben fel till datorn. I processen tredje part vinster som datorns IP-adress, även om surfaren aldrig besökt deras hemsida.

Marknadsförare använder inbäddade Web fel i det populära sidor på Internet som ett medel för att spåra människors surfvanor. Web bugs kan användas tillsammans med dator cookies för att bygga profiler eller dokumentation av "Joe's" surfvanor, hålla en löpande logg över webbplatser Joe besökt, hur ofta Joe besökte dem, och innehållet i dessa sidor. Surfing profiler kan spänna dagar, veckor, månader och tom år. Även allmänhet anges som är anonyma, kan en profil bli lätt förknippas med en e-postadress, riktiga namn eller andra personliga, unika ID.

En web bug kan också användas för att skydda sig mot plagiat. Om en webmaster lägger ett fel på varje sida i en webbplats och en obehörig person kopior källkoden (innehåll) på sin egen webbplats, varje gång en besökare på fjärrkontrollen webbplats klickar för att läsa innehållet, kommer den inbäddade bug "ringa hem "till den ursprungliga webbplatsen. Webmastern kan hitta bevis för detta genom att analysera serverloggar.

I HTML-baserade e-post, en web bug kan vara bäddat för att ge ett kvitto till avsändaren. Ett kvitto är en frivillig kontroll i e-postklienter som gör att avsändaren av ett e-postmeddelande att veta när mottagaren har läst en bit post. Ofta människor avaktivera denna kontroll, så att återvända intäkterna inte kan genereras. Om man antar att mottagaren öppnar e-post medan online kommer det inbäddade felet kontakta tredje parts webbplats, begär web bug föras över till mottagarens IP-adress. Detta genererar automatiskt ett kvitto, även om inställningen är avaktiverad i e-postprogrammet.

En annan användning för webb-buggar är att matcha en IP-adress till en annars anonym e-postadress. Genom att skicka ett e-postmeddelande med en inbyggd Web fel till en anonym e-postadress, när mottagaren öppnar e-post, kommer hans eller hennes IP-adress att överlämnas till den webbplats som är värd för Web bug.

Spammare använder också Web buggar. Konsumenter öppnar HTML-aktiverade spam omedvetet skickar sina IP-adresser tillbaka till spammare, avslöjande arbetar adresser. För att undvika att få på dessa listor, ta bort oönskad e-post utan att öppna det.

För att besegra Web fel i e vissa människor avaktivera bilder, men det finns fortfarande sätt att bädda in ett fel i HTML-baserade e-post. En säkrare metod är att använda textbaserade e istället. Att squash Web fel samtidigt som du surfar, använder en brandvägg med detta tillval.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.