Vad är en tunn klient?

En tunn klient kan hänvisa till antingen ett program eller en faktisk dator som är starkt beroende av en annan dator för att göra det mesta av sitt arbete. En tunn klient är en del av ett nätverk, och kunden programvara eller dator fungerar som ett gränssnitt, medan nätverksserver datorn gör allt det verkliga arbetet. När det gäller en dator, en tunn klient inte kan utföra många funktioner på egen hand. En tunn klient dator kan vara en maskin avsedd endast för online-användning, skicka och ta emot e-post och surfa på nätet. En tunn klient dator också kan vara en del i ett större nät, på ett företag eller skola till exempel.

tunn klient dator innehåller tillräckligt med information för att starta upp och ansluta till ett mer kraftfullt nätverk server, och servern dator ger resten av datorer hästkrafter. Den tunna servern kanske inte ens har en hårddisk. Om den tunna klientdatorn måste använda ett program eller spara en fil, kommer det att ansluta till nätverket servern att göra det.

I programmet sett är en tunn klient ett program som är mest gränssnitt. Användaren av tunna klientprogram ser alla data, verktyg och funktioner de skulle göra på en vanlig mjukvara, men ett annat program körs på en fjärrserver gör allt arbete. Skälen någon skulle använda en tunn klient, både hård-och programvaruversioner, omfattar minskade kostnader, underhåll, användarvänlighet och säkerhet.

En tunn klient är mycket enklare än en komplett dator. I en situation som många människor behöver för att utföra en liknande uppgift är det mer kostnadseffektivt att ha en dator nätverksserver och många billiga tunna klientdatorer, än att ha många kompletta datorer. Eftersom tunna klienter är relativt enkla, är det mycket lättare att diagnostisera problem och reparera dem. En standard dator har en hel del delar, och en tunn klient bara har ett fåtal. Färre delar betyder färre saker kan gå fel.

Människor som inte är lika datakunskaper kommer att ha en enklare tid med hjälp av en tunn klient än en vanlig dator eller programvara. Med färre funktioner, en tunn klient: en person som har färre saker som de behöver för att lära sig mer om. Tunna klienter är också relativt lätt att säkert. En tunn klient användare har begränsad tillgång till program eller funktioner som skulle kunna åsidosätta säkerheten. Att begränsa alla verkliga datorkraft till en enda nätverksserver innebär också att alla säkerheten kan fokuseras på ett ställe.

Även en tunn klient är inte rätt verktyg för varje jobb, har det många värdefulla användningsområden. Om en användare behöver bara utföra välja arbetsuppgifter och inte behöver alla funktioner i en vanlig dator eller ett program, en tunn klient kan vara rätt verktyg för jobbet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.