Vad är en tabellrad?

en tabellrad löper horisontellt i en linje över bordet och är normalt består av flera rutor med information inuti. När du drar en tabell på en papperslapp, du skapar kolumner och rader. Varje horisontell linje på fälten är en annan tabell rad. Ofta är raden överst i tabellen används för att skapa rubriker som talar om för läsaren vilken information som finns i rutorna under det, även kallad kolumnen. Till exempel kan de tre första rutorna i första raden i en tabell i en lärares närvaro bok läsa "elevens namn", "Present" och "frånvarande. "

Tabell rader som vanligen används i HTML för att skapa tabeller och att formatera en webbsida. HTML-taggen för en tabellrad är . Inom varje rad måste taggen vara lagt till för varje ny ruta användaren vill skapa i den raden. En tabell rad måste skapas för att flytta ner till nästa rad och starta ett antal rutor under den första. Detta exempel visar en tabell med tre rader och tre bord kolumner.

Student Publik
elevens namn Presentera Frånvarande
Lily X O
Mark X O
Bill O X

Tidigare använde många webbdesigners dolda tabeller för layout deras hemsida. De kunde lämna bordet osynliga och ställ allt från text till bilderna i sin egen separata delen av tabellen. Detta hålls saker från flyttar eller överlappande. Även om det är fortfarande möjligt att använda tabeller för att utforma en webbsida, är det snabbt ersätts med användning av CSS för att formatera ett sidans layout.

Tabell rader kan innehålla lådor av olika längd än raden före eller efter det. En tabellrad kanske endast har två lådor, en stor och en liten, medan den raden under den har tre små lådor. Raderna bör fortfarande vara samma längd totalt, men lådan kan inte matcha.

som Microsoft Excel använder rader och kolumner för att skapa kalkylblad. Ofta kommer användaren ändra längden på rutorna i en rad för att ge sig själv utrymme att skriva in de nödvändiga rubrikerna. Vid byte av längden på en låda, det ändrar längd hela kolumnen nedanför för att hålla den linje. Användarna har också möjlighet att slå samman rader vertikalt och orsakar en ruta för att ta upp mer än en rad och ge mer plats för information. Detta ändrar inte några andra rutor på skärmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.