Vad är en skivavbild?

en skivavbild är en enda stor fil som troget återger allt innehåll och funktionalitet i en hårddisk, optisk disk, eller annan lagringsenhet. Skivavbilden kan vara allt från flera megabyte till flera gigabyte i storlek, och kommer att avslutas i en av flera förlängningar inklusive . Iso,. Cue. . Bin, eller . Img . För Macintosh-datorer kommer modern skivavbild filer slutar med . Dmg .

Om du har kopierat din favoritmusik cd eller dvd, är du förmodligen redan bekant med idén att skapa en skivavbild på hårddisken. Ett populärt program, Nero Burning ROM , använder . NRG förlängning filer skivavbild. När bilden skapas från källan disken är det bränns till en tom CD eller DVD. Detta är inte det enda sättet att göra kopior, men det är mycket bekvämt. Om bränningen misslyckas, är hårddiskavbildning tillgänglig för reburning utan att behöva tillgång källan disken igen.

En disk image är ett utmärkt sätt att skapa säkerhetskopior av hårddiskar, som konventionell backup-program kan hoppa över filer som används eller är "oåtkomliga. "Backup program kan också kopiera datafiler men inte programfiler. Övrigt en skivavbild kopieras hela strukturen på enheten, inklusive formatering. Med en lagrad skivavbild på en extern arkiv enhet, om den viktigaste enheten misslyckas, kan bilden kopieras till ersättning köra i minuter för en fullt fungerande system. Det kommer att vara komplett med personliga inställningar, tweaks, program, filer och plugins.

Innan bricka tänkbar, processen för att återskapa en enhet skulle kunna flera timmar, dagar eller veckor. Enheter måste manuellt partitioneras och formateras, och operativsystemet installeras och konfigureras. Program sedan installera igen och omstruktureras, följt av återställande av data filer från säkerhetskopior. En skivavbild kan ta hand om alla dessa tidsödande steg med en enda, enkelt kommando. Skivavbilder kan också användas för att säkerhetskopiera CD, DVD eller disketter.

Disk bilder kan komprimeras för att spara utrymme, eller okomprimerade-även känd som "rå". En komprimerad skivavbild sparar utrymme genom att använda en algoritm som uppgår till digital stenografi. När en komprimerad skivavbild är återställd, återställningen omfattar utvidga förkortning av det ursprungliga skick som det överförs till den nya lagringsenheten.

skivavbilder brännas till CD-skivor kan användas för att utvärdera operativsystem utan att att installera dem. Till exempel är Linux vanligen distribueras som en. Iso skivavbild som kan laddas ner och brännas på en live-cd . Live CD är startbara CD-skivor som inte påverkar värddatorns OS, men bara utnyttja RAM. När du är klar med live-cd, kan användaren ta ut skivan och starta om datorn och det ursprungliga operativsystemet.

Det finns flera bricka tänkbar mjukvaran program tillgängliga för nedladdning som kommer att backa upp hela hårddisken, bränna cd-skivor eller utföra andra funktioner. Skapa en skivavbild är en av de mest effektiva sätten att ensure att your datasystemet kommer att där för dig när du mest behöver det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.