Vad är en paritetsbit?

paritetsbit används för felkontroll mot en mängd data. En byte består av åtta databitar, sju som verkligen innehåller data och paritetsbit. Den lite bidrar till att matrisen är alltid antingen udda eller jämnt, en eller noll. Den paritetsbit tillåter överförs data som skall kontrolleras för fel genom att den mottagande datorn för att se en grupp av bitar är antingen udda eller jämnt när uppgifterna kommer.

När data överförs skickade binärt måste matcha längden på bitar som mottagaren förväntar sig. Om den förväntade data är jämn och de uppgifter som inkommit med sitt paritetsbit är udda, kan mottagaren avvisa data på grund av ett fel i paritet.

paritetsbit bidrar till att varje matris av data har en ännu antal sådana, för jämn paritet eller udda antal ettor för udda paritet. Lägga till lite extra till datapaketet kommer så att uppgifterna snabbt skall kontrolleras för fel när de erhålls. Den paritetsbit fungerar som ett fel upptäcka kod eller mekanism så oväntat uppgifter är inte emot.

Anta exempelvis att en handling överförs för granskning och handlingen är innesluten i ett datapaket. Datapaketet med sina paritetsbit är udda. Paketet skickas till en annan dator någonstans på Internet och den fjärrserver förväntar datapaketet att ha ett udda paritet. När data kommer, får den mottagande maskinen ett paket med jämn paritet. Den mottagande kommer att förkasta paketet, eftersom paritet data som sänds inte matchen och måste vara fel.

Om ett datapaket tas emot och det är ur paritet med det motsatta paritetsbit om vad som förväntas av den mottagande datorn, kommer mottagaren skicka ett meddelande som anger fel vid överföring till den värd som den gjorde inte ta emot data som avsett. Många gånger den ursprungliga avsändaren av datapaketet kommer att skicka om överföring efter omräkning av paritet av de uppgifter som ibland kan rätta till problemet.

paritetsbit metoder felkontroll är långt ifrån perfekt. Den paritetsbit felkontroll scenario endast kan korrekt rapportera ett udda antal bitfel. Om ett jämnt antal överförda bitar har fel, kommer överföringen att redovisas som korrekta trots att data i överföringen är skadad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.