Vad är en överföringshastighet?

Baudhastighet är en teknisk term förknippas med modem, digital tv och andra tekniska anordningar. Det är också känt som symbolhastighet och Moduleringstalet . Termen betyder ungefär den hastighet som data överförs. Det är ett härlett värde baserat på antal symboler som överförs per sekund.

baudhastighet förknippas med många matematiska formler. Dess enheter är antingen symboler per sekund eller pulser per sekund. Baud kan bestämmas med hjälp av följande formel: Baud=(brutto bithastighet /antalet bitar per symbol). Detta kan användas för att översätta baud till en bithastighet enligt följande formel: Bit Rate=(Bitar per symbolen * Symbol Rate). Baud kan förkortas med hjälp av förkortad form "Bd" när de används för tekniska ändamål.

Betydelsen av dessa formler är att högre överföringshastigheter jämställas med större mängder data överföring så länge bitar per symbol är desamma. Ett system med 4800 baud modem som har 4 bitar per symbol kommer att skicka mindre data än ett system med 9600 baud modem som också har 4 bitar per symbol. Så, allt annat lika är en högre baudhastighet allmänhet föredra.

nämna baudhastighet kommer ofta att äldre datoranvändare nostalgisk. När modem först blev populära i slutet av 20th Century, tenderade de att använda telefonlinjer och var allmänt refereras till med deras överföringshastighet. En ny datoranvändare kan ha startat med ett 2400 baud modem, sedan uppgraderas till ett 4800 baud eller 9600 baud modem som tekniken avancerad och priserna sjunkit. Extrema förändringar i infrastrukturen och tekniska framsteg som orsakas dataöverföring enheter att bli både varierande och mer kraftfull, och det resulterade i människor i allmänhet använder bithastighet än baud att beskriva sina hastigheter.

baud Enheten är uppkallad efter Jean Maurice Emile Baudot, som var en fransk uppfinnare och telegraf ingenjör. Baudot föddes 1854 och dog 1903. Han är mest känd för att utveckla Baudot kod och ett system för utskrift telegrafer, vilka båda bidrog till att revolutionera telekommunikation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.