Vad är en nyhetsgrupp?

En diskussionsgrupp är en Internet-samfundet som är dedikerade till att diskussionen om ett visst ämne av intresse. I motsats till "nyheter" i namnet, nyhetsgrupper sällan om aktuella händelser, och de omfattar allt från diskussioner om ursprunget för mänskligheten att tips om hur man trimma en kattens tånaglar. Nyhetsgrupper kan vara en oerhört viktig resurs för information och gemenskap dialogrutan, och människor i alla åldrar utnyttja de tjänster som erbjuds av dessa samhällen.

Utvecklingen av diskussionsgrupper föregick Internet med diskussionsgrupper som finns på 1970-talet i akademiska inställningar. Personer vid universitet och högskolor ville kommunicera, men de saknade anläggningar som finns tillgängliga till militären, så de utvecklat usenet (förkortning för "användare nätet"), ett maskor nätverk av servrar och enskilda datorer. Folk meddelas på usenet av meddelanden till nyhetsgrupper eller läsa innehållet i diskussionsgrupper av intresse.

För att få tillgång till en newgroup, någon måste få en nyhetsläsare, ett program som kan kommunicera med usenet. Vissa webbläsare har inbyggda diskussionsgruppsläsare, och många operativsystem också komma med en standard nyhetsläsare. Nästa behöver någon att prenumerera på en diskussionsgrupp. Offentliga listor av nyhetsgrupper är lättillgänglig, och människor kan också vara privata inbjudas att delta i en grupp. Antalet nyhetsgrupper är ganska svindlande, och hjälper det att ha rekommendationer från vänner att navigera i systemet.

Diskussionsgrupper är organiserade i form av stora områden, uppdelade i underkategorier. Placeringen av en diskussionsgrupp ges i form av föremål och relevanta underkategorier, åtskilda av punkter, så här: example. subcategory. lessersubcategory. Från och med 202c försökspersonerna var: vetenskap, samhälle, prata, humaniora, datorer, diverse, nyheter, rekreation och alternativ. Flera av dessa är förkortade, i vetenskapliga skrivs som SCI. , Samhället som soc. , Datorer, komp. , Diverse som misc. , Rekreation som rec. , Och alternativ som alt. När vi talar om ett helt område, folk lägger vanligtvis ett wildcard efter förkortningen, som i övrigt . *. Den största ämne, med långt, alt . *, som omfattar ett enormt utbud av ämnen. För att skapa en diskussionsgrupp måste folk i allmänhet för att nå en enighet om att en ny grupp som behövs och erhålla godkännande. Annars kan den nya gruppen tas bort. Undantaget från denna regel är alt . * kategori, där människor fritt kan skapa nya inlägg.

Många diskussionsgrupper har enorma arkiv som lagras på servern. Dessa arkiv kan vara en utmärkt resurs, eftersom de kan sträcka tillbaka under årtionden, och innehåller alla typer av intressant material. En del av dessa arkiv har abstraherade och omvandlas till HTML-format så att människor kan läsa dem i en vanlig webbläsare, vilket är vanligt med resurser som människor vanligtvis ber om, eller resurser som användarna tycker skulle vara till nytta för allmänheten. Tagit del en nyhetsgruppsarkivet kan också vara intressant för rent historiskt intresse, att se hur idéer har utvecklats och förändrats under loppet av diskussionsgruppen existens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.