Vad är en nanochip?

"nanochip" är en term som antingen en typisk datorchip, som har funktionen storlek mäts i nanometer, eller någon ny dator design baserad på "nanoteknik", en annan vagt definierade ord. I grund och botten är ordet vag nog att du teoretiskt kan använda den för att hänvisa till alla moderna datorchip.

Mer specifikt termen "nanochip oftast förknippas med nanochip, Inc. , ett företag som försöker använda MEMS (mikro-elektromekaniska system) teknik för att skapa en hög densitet lagringsenhet som leapfrogs förbättringar av traditionella lagringsmetoder, som är baserade på fotolitografiska. Nanochip teknologi använder kedjor av små atom tips kraft sond till elektriskt skriva till ett lagringsmedium. Sonden tips med bara 25 nm i diameter, och kan redigera delar av lagringsmedia med en precision på 10 nanometer eller mindre. Enligt företaget kan detta göra det möjligt för mikrochips med 100 GB lagringskapacitet av 202c och terabyte (TB) längre fram.

nanochip, Inc. backas upp av olika VC företag och större chip företag, däribland Intel. Dess array sondsteknik påminner om IBM: s Millipede, en nedlagd projekt som använde en liknande strategi. Millipede var tydligen övergavs någon gång runt 2006, av okänd anledning. Under tiden har nanochip arbetat på sin teknik sedan 1996, men bara började ta emot mediebevakningen runt 2007. Det återstår att se om nanochip: s teknik kommer att se dagens ljus eller om det kommer att misslyckas som Millipede.

Ibland, ordet "nanochip" används också för att hänvisa till konventionella datachips som integrerar kol nanotrådar i deras struktur. Carbon nanotrådar är mycket ledande och chips som använder dem inte kan tillverkas uteslutande med traditionella fotolitografiska-De måste gå igenom två faserna i tillverkningen, en för konventionell chip och en att lägga på nanotrådar.

nanotrådar är användbara för att beräkna eftersom de är så små och hög konduktivitet. Någon gång mellan 2015 och 2025 förefaller det möjligt att datorer kommer att byggas nästan uteslutande av kol nanotrådar, men för nu, vi är i en övergångsperiod mellan chips tillverkade med hjälp av fotolitografi och flis med mer avancerade metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.