Vad är en metabasen?

Den lätthet med vilken vi kan samla in information i dag, är oöverträffad. Tekniken har gjort att hitta information som behövs inte bara enklare, men också mycket snabbare. Vi kan ta reda på åtminstone en del information om nästan varje ämne, om en liten stund, med bara några klick med hjälp av våra datorer.

En metabasen är ett alternativ för att lagra en del av denna information. Om du är bekant med begreppet databasen , en metabasen är mycket lika. I själva verket är den grundläggande definitionen nästan samma. Skillnaden är att en metabasen går utöver en plats att lagra data, och lagrar uppgifter som rör andra data. Du kanske har hört uttrycket "data om data", används för att beskriva en metabasen. Det är inte så komplicerat som det kan tyckas, men vettigt med tanke på att ett stort antal uppgifter avser andra uppgifter.

Det är till exempel en webbplats som samlar in information om datorn sårbarheter bekväm. En databas fylld med information om saker som kan skada din dator eller bryta mot din säkerhet är mycket användbar. Det är dock ett som inkluderar resurser på hur man kan förebygga eller reparera sådana sårbarheter i slutändan mer användbara. Det sistnämnda anses vara en metabasen. Den innehåller uppgifter-till exempel hur man kan förebygga, korrigera eller hot lapp-om andra uppgifter:. Sårbarhet

En metabasen också kan användas för många andra typer av data. Medicinsk information, inte bara symptomen, eventuella tester och behandlingar, men också den troliga biverkningar av recept eller processer, inklusive läkemedelsinteraktioner, är vida mer fördelaktigt än en enkel databas av sjukdom namn. Att hålla sådan information i en Metadata-lagret så det är lätt tillgängliga för dem som behöver det inte bara är lämpligt, men kan också till och med rädda liv.

Det mest bekväma aspekten av en metabasen är att det tillåter användaren att många olika typer av data på ett ställe istället för att behöva söka flera olika resurser för att samla in samma information. Som ni ser, en metabasen eller förvaringsplats för data om andra uppgifter, är ett viktigt verktyg. Det möjliggör inte bara insamling utan också spridning av information, från vardagliga frågor av intresse för viktiga resurser.

I näringslivet inställning kan en metabasen vara användbart i en mängd olika sätt. Man kan användas av de anställda att utföra sitt arbete mer effektivt. Alternativt kan en metabasen vara det bästa alternativet när den används av kunder, att erbjuda dem bästa möjliga upplevelse när du gör affärer med ditt företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.