Vad är en mash-up?

En mash-up är en kombination av verktyg eller data från flera källor. Mash-ups samla typiskt data från flera webbsidor och föra sina uppgifter i en förenklad webbapplikation.

Tänk på en mash-up som verktyg konsolidering för webbprogram. Till exempel kan ett online kartläggning har ett gränssnitt som gör att en mash-up skapas som innebär att trafiken kameror för en plats på en karta. Möjligheterna till mash-ups är helt oändliga.

För att skapa en mash-up, flera ingångskällor krävs, och vanligen dessa insatsvaror kommer att ha en XML-baserad produktion ström. Detta gör att mash-up att använda dessa XML-utgångarna som ingångar, och konsolidera dem tillsammans. När dataströmmarna har slagits ihop (och /eller manipulerade) kommer mash-up brukar skapa sin egen produktion, som visar en kombination av de ursprungliga ingångarna.

Många av de webbapplikationer bäst lämpad för en mash-up innebär AJAX programmering-en kombination av JavaScript och XML-koden-som gör sidor och uppgifter som används för mash-up kan ändras utan den sida som uppdateras, vilket gör verktyget mycket effektiv för användaren.

Ett exempel på en mash-up kan vara att kombinera en kartläggning som Google Maps ® med mikrobryggerier. Detta mash-up har skapats och fungerar ganska bra, för att ge en karta över de bryggerier eller butiker öl inom ett område och vägbeskrivning till varje.

Yahoo har tagit mash-up ytterligare i och med införandet av en ny tjänst som kallas Pipes ™. Yahoo Pipes ™ kan en användare att använda XML-kod och en Ajax driven gränssnitt för att skapa sina egna pipor (eller mash-ups). Denna tjänst gör valfritt antal mash-ups direkt i händerna på dem som kan använda den nya ansökan. När ett rör är skapad kan den delas med andra för att möjliggöra en mer omfattande användning. Pipes ™ har använts för att skapa många mash-ups, en sådan mash-up är en webbapplikation för att placera en låtlista från iTunes ® med filmer från YouTube. Detta äktenskap av webbplatser kan du skapa en mash-up av de tio iTunes låtar och de 10 mest spelade YouTube-videor. Programmet använder ett XML-flöde från båda sajterna att skapa mash-up, vilket gör att data från varje ansökan om ändring utan att kräva några ändringar i mosade upp webbapplikation.

Många andra mash-ups har skapats, som kombinerar de mest populära tjänster som finns på Internet idag. Med nya ansökningar poppar upp hela tiden, det finns inga gränser för mängd olika webbapplikationer som kan skapas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.