Vad är en man-sidan?

Man Page är en förkortning för manuell . UNIX och Linux baserade operativsystem innehålla en hjälp handbok för att hjälpa användarna med föremål kommandoraden och syntax vid användning av programmet. Den hjälp manualen kallas både av operativsystemet och många av dess användare som man-sidor.

För att komma manualsidan för HTTP-servern Apache ingår i många Unix-och Linux-distributioner, anger du följande syntax vid kommandoraden:

Man httpd

Detta kommer att återvända mannen sida innehåller information om webbservern installerade på systemet. Alla de som ingår tjänster med antingen Linux eller Unix-operativsystem måste var och en manualsida. En del programvara från tredje part kan också lägga till sidor till manualen när de installeras.

Till början Linux eller Unix-användare, manual kan vara till stor hjälp genom att nödvändig information till skärmen som det behövs. Detta sparar tid och hyllutrymme genom att inte kräva ett papper handbok som ska skuras för information när vissa syntax eller åtgärder i fråga.

Nyligen

släppte Microsoft ® en ny kommandoskal baserade scripting miljö kallas PowerShell ®. Detta skal miljö gör att man sidan för att komma till Windows ® operativsystem genom att kombinera kommandotolken i Windows och DOS-baserade kommandon med några av de kommandon som är vanliga i Unix /Linux. För hjälp skärmar inom den nya Windows-gränssnittet miljö, Windows standard syntax kan användas för att lista hjälp, eller Linux /Unix syntax kan användas.

Om du t. ex. anger få-hjälp get- alias på PowerShell kommandoraden skulle ge den hjälp dokumentationen för get-alias kommando. På samma sätt kommer in man få-alias på PowerShell kommandoraden tillverka samma dokumentationen för get-alias kommando. Unix stil kommandon ingick att göra tanken miljö vänligare till Windows och icke-Windows-användare.

PowerShell ingår i Windows Server 2008 och kan laddas ner för Windows Server 2003, Windows XP och Windows Vista. Införandet av Unix liknande syntax och kommandon i PowerShell har ökat synliggörande av skalet. Innan den nya miljön från Microsoft, var mannen sida utnyttjas endast i Unix eller Linux baserat operativsystem.

Alla dokument i Unix manual kan hämtas från kommandoraden på skärmen när som helst genom att ange en liknande syntax som börjar med mannen sökord. Inmatning av namnet på tjänsten eller ansökan efter mannen sökord och trycka på Enter kommer tillbaka den begärda hjälpa dokumentationen, dess manualsida.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.