Vad är en hyperlänk?

En hyperlänk är en bild eller en text i en Internet-dokument som kan ansluta läsaren till en annan webbsida, eller en annan del av ett dokument. Webbanvändare oftast hitta minst en hyperlänk på varje webbsida. Den enklaste formen av dessa kallas inbäddad text eller en inbäddad länk.

I detta fall kommer en hyperlänk visas som ett enda ord eller en grupp av ord som ofta kommer att markeras som betonas, och ofta i blått. Om du klickar på hyperlänken kan ta en till en annan del av sidan, eller den kan öppna en annan sida på Internet.

HTML-koden för en hyperlänk är relativt enkel. Det ser ut så här: wiseGEEK som visar så här: wiseGEEK. Genom att klicka på denna hyperlänk så skickar Internetanvändare att wiseGEEK hemsida. Koden är lätt att kopiera. Det börjar alltid som , då det ord som fungerar som hyperlänk och slutligen .

En mer komplicerad koppling kan ta en till en viss plats i ett dokument. Den kan antingen text eller bild. Det kan också vara ett tomt område på en skärm som utför funktioner när ett klick på den. Det finns många användningsområden för hyperlänken och ständigt mer att bli upptäckt.

Ibland är användandet av en hyperlänk får ifrågasättas. Vissa företag vill inte ha obehöriga webbplatser länkar till dem, vilket kan innebära en relation som inte existerar. Det har varit ett fåtal länder där med en hyperlänk har blivit en fråga om lag.

Vad bra, vissa har ifrågasatt användningen av hyperlänkar som kan leda till olagligt material, eller till en webbplats länkar till olagligt material. Detta har varit ett problem på dem som försöker att undanröja förekomsten av barnpornografi från Internet.

Eftersom de flesta domstolar har gjort några slutgiltiga beslut om användning av hyperlänken är det bäst att undersöka alla länkar på en sida och begära tillstånd av en webbplatsägare innan du använder en hyperlänk. Detta kan i sista hand uteslutas som brott mot upphovsrätten. Åtminstone, utan konstaterade tillstånd, anses det fattiga Internet etikett till hyperlänk till en annan persons handling eller webbsida.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.