Vad är en fellogg?

Ett fel logg är en logg över fel som uppstått genom ett system. Det finns ett antal olika sätt på vilka felloggar kan användas, och de kan vara mycket användbara redskap för människor som behöver för att diagnostisera och hantera system såsom webbservrar, nätverk kontor, och så vidare. Komma åt fellogg kan kräva särskilda administrativa rättigheter som är utformat som en säkerhetsåtgärd för att förhindra obehöriga från att se dokumentation av fel.

Vissa felloggar listan vartenda fel som uppstår. Andra kan programmeras för att selektivt spara information om fel, notering bara vissa felkoder. Men systemet att fungera, varje post i de fellogg innehåller en felkod, en tid och kan lägga till annan information, t. ex. en åtgärd någon försökte att fylla i, var någon plats, eller om felet löst. Felloggar kan sökas för att identifiera specifika mönster eller fel som uppstått för en viss användare.

För webbansvariga, loggar kontroll fel kan ge värdefull information om problem som människor möter. Folk anmäler inte alltid fel, och om en webmaster har en dålig länk, en form som inte kan lämna, eller ett liknande problem, kan den dyka upp på fellogg innan någon för webmastern uppmärksam på problemet. Felloggar kan också ge information om intrångsförsök, som hackare kan orsaka fel på servern medan de försöker att kompromissa i systemet.

För system som Office-nät, loggar fel används för att hålla reda på problem som användare och för att försöka fastställa vad som orsakar dessa fel. Ett fel loggar in på ett enskilt system eller utrustning kan också vara användbart, särskilt om någon rapporterar problem. Genom att titta på fel loggen kan en tekniker få mer information om de problem som uppstått och vad som exakt hände. Teknikern kan åtgärda felet eller ge användaren information om var han eller hon gick fel.

Vissa system kommer att behålla en fellogg upp till ett visst antal poster, medan andra arkiv felloggar så att de kan konsulteras när som helst. Det kan också vara möjligt att justera dessa inställningar inne i kontrollpanelen i systemet. Någon lanserar en ny webbplats, kan till exempel vill ha ett stort arkiv fellogg, förutse potentiella problem när området går levande, medan en webbplats som är stabilt och väletablerat kanske inte behöver ha en sådan omfattande arkiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.