Vad är en datatabell?

en datatabell är ett visuellt instrument består av märkta kolumner och rader, som används för att ordna informationen i en dator databas. Den kan användas för att organisera olika uppgifter, samt att möjliggöra data att lätt kunna manipuleras och analyseras. Datatabeller ofta används i processen för finansiell analys eller som verktyg för traditionell webbdesign.

Data tabeller brukar innehålla numeriska data i ett rutnät format. Men de kan också användas för att presentera text, Internet hyperlänkar, eller ens bilder.

Eftersom de är ordnad utformning av, datatabeller är bra som produkter informationssökning. Populära skatt förberedelse programvara bygger ofta på data för att analysera skulder och avdrag. Verkställande direktörer och ekonomichefer kan ofta hänvisar ofta till en datatabell när du utför en kostnads-nyttoanalys, eftersom det tillåter dem att smälta en mängd data en hastig blick.

Ännu viktigare är datatabeller används i på redovisningsområdet, vilket gör att indata så att det lätt ändras. När förändrats, alla berörda uppgifterna i tabellen kommer omedelbart att räknas om för att motsvara ändringen.

Två typer av tabeller som allmänt används som verktyg för analys av data är en-variabel data bord och två-variabel datatabeller. Enkel ändringar i en datatabell kan åstadkommas med hjälp av en en-variabel data bord. Genom att använda denna typ av tabellen, är en användare möjlighet att ändra en enda variabel i en formel, för att förstå hur en sådan ändring kommer att påverka den formel som en helhet. Till exempel, om en låntagare försöker förstå hur räntehöjningar kan påverka en balans kreditkort, får han använda en en-variabel tabellen för att ändra det uppmätta värdet för kortets ränta.

jämförelsevis mer komplicerad förändringar kan göras genom att använda en två-variabel data bord. Denna typ av tabell tillåter användare att ändra två indata i en formel. Till exempel, om en sport aficionado önskar jämföra resultaten för två baseball spelare på grundval av deras gå-till-genomstruken förhållanden, liksom deras stulna procenttal bas, två-variabel bord som kan ändra båda dessa indatavärden på en gång.

Eftersom tabeller skapas med hjälp av datateknik, de ofta ger resultat som är mer exakta än de som produceras genom manuell beräkning. Även om de liknar diagram som används i statistisk analys, datatabeller kräver lite träning att använda. Likaså är de relativt enkla att läsa och ändra. De är därför populära verktyg som används både av proffs såväl som av lekmän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.