Vad är en Tag Editor?

En tagg editor är ett datorprogram program eller en funktion används för att hantera metataggar bifogas musikfiler i en mediespelare eller tillgångar vanligen visas på en webbsida. Musik eller multimediafiler med metataggar är lättare att sortera och hantera. När en bild visas på Internet, programmerare innehålla en tagg som identifierar eller beskriver bilden. Taggen själv måste omges av kod för att kunna läsas av webbläsaren. Denna information också ska användas av program skärmläsare som översätter informationen till en ljudfil för synskadade.

Det finns två vanliga användningsområden för ett tag redaktör: tillgänglighet följs och musikfilen katalogisering. Själva programmet har minimal funktionalitet och uteslutande används för att ange namnet på en fil eller ett objekt. Många Webbdesign programvara inkluderar nu ett tag redaktör i sina grundläggande drag paket. Musikfil ledning eller tillgångar katalogisering program även kommer att innehålla ett tag redaktör som ett sätt att hjälpa Library Manager uppdatera metataggar.

För att garantera rättvisa och lika tillgång till den information som finns tillgänglig på Internet till människor med nedsatt syn, har många regeringar inleds tillgänglighet lagar. Enligt dessa lagar är webbplatser skyldiga att tillhandahålla vissa funktioner så att skärmläsare kan översätta webbupplevelse för användaren. Även denna funktion betraktas som en del av god Webbdesign, utgör det ytterligare ansträngningar för webbplatsens innehåll i ledningen personal.

Under Webbplatsinnehåll utformning och publicering processen, innehållet chef ansvarar för att lägga till och redigera program används för att kontrollera hur texten visas på webben. Taggen redaktör är införlivat denna programvara och gör det möjligt för utvecklare att snabbt förflytta sig från en bildfil till en annan, uppdatera de nödvändiga fälten. Redaktören sedan fylls krävs kod för att aktivera taggen, påskynda processen avsevärt.

Uppdatering av taggar i ett musikbibliotek eller katalog har en enorm inverkan på användbarheten. Texten infogas i taggen redaktör kan visas i en lista, sökte och organiserad alfabetiskt. Dessa funktioner är viktiga när vi letar efter en viss fil, eller hålla reda på alla musikfiler i biblioteket eller samling. Annan information som kan inkluderas med ett tag redaktör inkluderar filformat, datum för skapande, original källa och en kort beskrivning. All denna information är konsekvent formaterad och organiseras för ideal sökfunktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.