Vad är en Tag Cloud?

en HTML-tagg är ett ord eller en grupp av ord som används för att beskriva innehållet i en webbplats. När flera taggar finns närvarande, kan webbplatsen använda en tagg moln för att lista alla taggar, eller den mest populära taggar, används i dess innehåll. Denna visuella skildringen är ofta i form av ett moln.

De flesta html-taggar bestå av endast ett ord. Normalt taggar i alfabetisk ordning inom en tagg moln. Viktiga och ofta använda taggarna ofta anges inom tagg moln av en mörkare färg eller ett större typsnitt. Dessa åtgärder hjälper användaren att intuitivt hitta material som behövs av olika sökalternativ. Varje tagg har html-kodning så att den kan fungera som en hyperlänk som tar användaren till tag-relaterat innehåll han eller hon söker.

Tag cloud arrangemang kan också bildas i andra sekvenser. De är vanligtvis skapas med inline HTML-element, men kan variera från slumpmässig ordning, att anpassningen av vikten till många andra metoder för klassificering. De används oftast sammansättningen av en tagg moln är en alfabetisk lista arrangerade i en rektangel med en rad för rad format. Dessa arrangemang är ofta avgörs av användarens indata.

Tag cloud program är indelade i tre kategorier. Dessa är inte alltid konstateras av deras visning, men deras innebörd. Den första typen omfattar en tagg moln för varje objekt på webbplatsen. Större storlekar i dessa moln anger antalet gånger en tagg har använts.

Den andra kategorin kallas den globala tagg moln, och används för att sortera alla av en webbplats innehåll. Den listar också objekt som genereras av webbplatsens användare. Större teckenstorlekar representerar taggar som har getts till ett antal olika poster. Den tredje typen av märkning även kategorisering av mängd material närvarande.

Den första framträdande använda tagg moln var på foto delar webbplatser. De används ofta i sociala nätverk, bloggar, online artiklar och annat innehåll. Många webbplatsens användare, bloggare och andra upphovsmän innehåll använda taggar för att organisera deras hemsida material. Vissa webbplatser eller blogg fientlig tomten erbjuda valfri tagg moln.

Människor intresserade av att skapa taggar kan lära sig att göra detta genom att använda en tagg handledning. Det brukar skildra html-taggar och hur man använder dem. Vissa webbplatser fungerar enbart för att skapa tagg moln baserat på innehåll. Dessa kan omfatta valfria färger, layouter och teckenstorlekar för användaren att välja mellan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.