Vad är en Soft Phone?

En mjuk telefonen är ett datorprogram som tillåter användare att ringa telefonsamtal direkt från sin dator. En mjuk telefon är oftast används tillsammans med Voice over Internet Protocol (VoIP), en form av dator-telefoni. Det mjuka telefonen är en del av en kategori av teknik som kallas dator telefoni integration (CTI). Med en mjuk telefon, kan samtal göras från datorn till en telefonlinje, från en telefon till datorn, eller mellan mjuk telefon-datorer.

Programvaran till en mjuk telefon härmar ofta ut som en riktig telefon och kan ta formen av antingen ett fristående program med eget fönster, eller ett inbäddat program i en webbapplikation eller annan PC program. Kommandon kan anges med antingen tangentbordet eller skärmen gränssnittet. Konversationer sker på ett headset med inbyggd mikrofon, med en mikrofon och datorns högtalare eller på ett USB-telefon-en telefon som ansluts till datorernas USB-portar. Datorns ljudkort används för att tillhandahålla audio input och output för den mjuka telefonen.

Den typiska mjuka Telefonen har alla funktioner och egenskaper av en konventionell telefoner, inbegripet kortnummer, telekonferenser, vidarebefordran av samtal och ring väntar. Många företag har mjuk telefon program som finns tillgängliga att ladda ner, men mjukvaran ensamt inte gör det möjligt för användare att ringa samtal. En mjuk telefon måste användas med VoIP eller ett befintligt lokalt nätverk (LAN). Det finns flera Internet-telefoni leverantörer att välja mellan. Rätt typ av mjuk telefonen beror på användarens behov-till exempel om den mjuka telefonen kommer att användas för affärs-eller personliga samtal.

Det mjuka telefonen är mest populär i affärsapplikationer. Det är väl lämpad för användare som vill ha förmåga att fullfölja sitt uppdrag telefonen tillsammans med alla dess funktioner och kataloger på en laptop, som de som ofta använder datorn och telefonen samtidigt och som kan behöva resa. Exempel är anställda av ett callcenter som tar försäljning eller tekniskt samtal support. För dessa användare kan kundinformation vara inställd på att automatiskt visa i den mjuka telefonen fönstret när telefonen ringer.

För företag som använder automatisk uppringningsprogram för att göra stora serier av samtal kan en mjuk telefon program integreras med deras befintliga system. Många program kan skapa rapporter och diagram visa information om samtalet kampanjen, såsom statistik för inkommande och utgående samtal. Mjuk telefon-teknik kan också fler anställda att arbeta hemifrån, som erbjuder en potentiell ekonomisk besparing för företagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.