Vad är en SCSI-kort?

SCSI (uttalas scuzzy ) är en förkortning för Small Computer System Interface , och SCSI-kortet kontrollerar olika SCSI-enheter. SCSI-enheter kan vara hårddiskar, optiska enheter, bildläsare och bandenheter.

En SCSI-kort sätts i en PCI-plats inuti datorn. SCSI är en konkurrerande teknik till mer standard IDE (Integrated Drive Electronics). De flesta hårddiskar är IDE, men IDE controller kort är integrerat i moderkortet. Om SCSI-komponenter önskas, är en SCSI-kort krävs.

Det finns olika versioner av SCSI-kort som har olika kontakter som tekniken har utvecklats.

  • 25-stifts SCSI-kort kontroller ursprungliga SCSI-enheter
  • 50-stifts SCSI-kort kontroller Smal (8-bitars) SCSI-2, FastSCSI, och Ultra SCSI-enheter
  • 68-stifts SCSI-kort kontroller Wide (16-bit) Ultra-Wide, Ultra2, Ultra 160 och Ultra 320-enheter

Många föredrar SCSI till standard IDE som SCSI-tekniken är mycket snabbare. SCSI-diskar är populära i servrar och bland avancerade användare. En SCSI-kort har sin egen behandling chip och behöver inte förlita sig på CPU (Central Processing Unit). Avvägningen är att SCSI-enheter är dyrare än IDE-enheter. Av denna anledning är det många som väljer att köpa och använda IDE-hårddiskar, men kommer att installera en SCSI-kort till en SCSI DVD-brännare. De la hastighet SCSI är användbar för krävande behov att bränna och spela CD och DVD.

En stor fördel med ett SCSI-kort är att den kan koppla upp till 15 enheter per kort. Denna konfiguration kallas seriekoppling och varje enhet i SCSI-kabeln är tilldelad en egen ID. Förmågan att lägga om till SCSI-kortet ger stor flexibilitet för en RAID (Redundant Array oberoende diskar). Om överväger SCSI för en RAID, ett annat lönsamt alternativ är en SATA (Serial ATA) RAID. SATA-hårddiskar kommer att vara billigare än SCSI-diskar, och de senaste SATA-enheter bör vara jämförbar i hastighet till en SCSI Ultra 160 RAID eller bättre.

SCSI-kort finns tillgängliga överallt datorkomponenter säljs. När du köper ett SCSI-kort, se den är kompatibel med SCSI-komponenter du vill köpa. SCSI-enheter bära i allmänhet en längre garanti än IDE-enheter och SCSI-enheter utformade för att fungera 24 /7, catering till servern marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.