Vad är en Remailer?

En remailer är en tjänst som erbjuder anonymitet till avsändaren av ett e-post eller nyhetsgrupp post genom att fungera som en mellanhand mellan avsändare och mottagare. Avsändarens budskap går först till remailer, som skalar bort rubrikerna i samband med avsändaren, ersätta dem med sina egna. Därefter vidarebefordrar post till slutdestinationen. Mottagaren kan inte härleda ursprunget till post eller post genom att titta på sina rubriker-bara remailer s rubrikerna kommer att visas.

Det finns en myriad av praktiska skäl att använda en remailer. Till exempel kan remailers lämna anonyma deltagande i USENET stödgrupper för att hålla arbetsgivare, eller till och med barn och makar från "googla" personliga tjänster. Remailers erbjuda människor i alla länder en möjlighet för det fria ordet, även om lokala myndigheter förbjuder det. De också skydda avsändaren när den typ av budskap kan leda till personskador återverkningar, som i fallet av en whistleblower.

För den genomsnittliga Internaut kan en remailer vara ett användbart verktyg för att hålla din personliga e-postadress privata . Om du vill skicka feedback till en favorit webbplats eller bloggare, med hjälp av en remailer kommer att se till att de får ditt meddelande utan att få din e-postadress. Detta gäller Usenet-meddelanden också. Deltagande i kontroversiella debatt-baserade nyhetsgrupper kan bli besvärliga, men en remailer kommer att se till att du inte har "stalkers" efter dig tillbaka till din brevlåda.

Tillsammans med den frihet som en remailer ger innebär ansvar. Använda en remailer att trakassera, hota, håna eller delta i ordkrig anses missbruk av remailer. I rubrikerna på alla remailed e-post eller post, finns en adress att mottagaren kan e-post att klaga på missbruk. Dessa kan eller inte kan verkställas, beroende på ägaren till remailer och vilken typ av tjänster.

Trots att använda en remailer räcker för tillfälliga ändamål kan flera remailers användas i en "kedja" att göra budskapet svårare att spåra och ge ännu bättre säkerhet. I detta fall, strips första remailer i kedjan bort dina rubriker och skickar mail till en annan remailer. Det remailer gör samma sak, strippa bort den tidigare remailer s rubriker och skickar meddelandet till nästa remailer i rad, ända tills meddelandet levereras. I slutet punkten spåra källan till meddelandet bara blir så långt som till sista remailer i kedjan. Om det fortfarande finns server journaler tillgängliga, kan meddelandet kunna spåras tillbaka ett steg, men detektiv skulle hamna i samma problem vid den tidpunkten. Remailers, som en fråga av säkerhet, hävdar att radera alla inlägg borta från deras servrar varje dag, just för att eliminera att behöva vända på servern register som myndigheter.

Observera att vem som helst med skicklighet kan köra en remailer. Det anses allmänt bland de remail samfundet att vissa remailers troligen drivs av statliga myndigheter. Även en standard "Joe" kan köra en samvetslös remailer, läsa meddelanden som passerar genom hans server. Av denna anledning, de flesta människor som använder en remailer kryptera sina meddelanden med PGP (Pretty Good Privacy). Budskapet är endast okrypterade i slutet av kedjan. Utan att använda PGP, kan ditt meddelande vara anonym för mottagaren, men det kommer vara tillgänglig för alla remailers däremellan.

Två utbredda gratis program är utformade för att leverera e-post och nyhetsgrupper meddelanden via remailers, Quicksilver och Jack B. Nymble. Purister hävdar att använda remailers manuellt med dessa program är säkrast, men det finns en inlärningskurva. Det finns också remailing tjänster på webben som automatiserar processen och förmodligen är tillräckliga för de flesta syften. De flesta purister förkasta Web services eftersom det inte finns någon verklig garanti för att tjänsten i sig inte är anställda av en "bakdörr".

För mer information om remailers, se Anonym Remailer FAQ, en av de bästa primers för remailer entusiaster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.