Vad är en Pen Drive?

Kallas ibland för en JumpDrive är pennan driva en bärbar USB-minnesenhet som kan användas för att snabbt överföra ljud, video och datafiler från hårddisken på en dator till en annan. Med en konstruktion som är tillräckligt små för att passa i en ficka, hämtar den penna driva sitt namn från det faktum att många av dessa USB driva enheter liknar en liten penna i storlek och form.

minnen är klassificerade som NAND stil lagringsmedier. Utrustad med en stor mängd minne ", är penna driva anses vara en förbättring av både den äldre diskettenheten diskar och den mer moderna cd-skivor som ofta används för att kopiera data och ladda om filerna på en annan hårddisk. Även en penna driva med en relativt låg lagringskapacitet tenderar att ge plats för ett antal filer. De typer av filer som kan fyllas på en penna enhet är alla vanliga typer som kan hållas på någon hårddisk. Detta gör det möjligt för personer att kopiera bilder, kalkylblad, ordbehandlingsdokument, filmklipp, musik, och bara om någon annan typ av fil.

Med hjälp av en penna enhet är en enkel uppgift. Ena änden av enheten är utrustad med en USB-kontakt i ena änden. Kontakten sätts in i USB-porten på en stationär eller bärbar och aktiverade. När penna driva är på plats är det möjligt att släppa och dra filer till minnet av enheten, eller vidarebefordra filer till enheten. Processen är inte svårare än bifoga filer till ett e-post eller kopiera filer till en skiva.

Eftersom det finns flera olika operativsystem som används i dag finns det olika typer av nivåer i penna driva som är konfigurerade för att fungera med varje system. Även personer som använder ett äldre operativsystem kan troligtvis hitta en penna enhet som är kompatibel. Så länge stationär eller bärbar är konstruerad med en USB-port, och pennan enheten är kompatibel med operativsystemet, kommer penna driva ge praktisk och enkel överföring av data från en hårddisk till en annan på bara några minuter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.