Vad är en Para-webbplats?

para-webbplats är en webbplats som huvudsakligen beror på ett skrivfel, fel domännamn, eller felstavning av att locka människor till sin webbplats. En para plats åstadkommer detta genom att välja ett domännamn som är mycket lik den avsedda platsen.

En para-webbplats är så därför, precis som en biologisk parasit feeds bort av en värd dessa platser foder av andra webbplatser. I många fall kan det finnas lite att ingen marknadsföring i samband med en para-plats alls-bara ett smart namn. En del företag kommer att köpa domännamn som liknar deras faktiska webbplats bara för att hålla en para-plats från att kunna dra nytta av namnet.

En av de mest kända av dessa är whitehouse. org. Samtidigt som det officiella namnet på den verkställande webbplats är whitehouse. gov, alla som använder. Org förlängningen finns en mycket annorlunda plats. Även om sajten har tonats ned från dess tidiga dagar, tjänar den som en politisk kommentar och satir plats på den aktuella passagerare i Ovala rummet.

Medan vissa para-platser kan vara ofarliga eller till och med lite underhållande , kan andra vara mycket skadlig. Vissa kanske försöker installera virus av spionprogram på din dator. Dessa oönskade konsekvenser kan ofta få allvarliga konsekvenser för datorn.

Vissa para-sajt webbplatser kan även pornografiska i naturen. Även om detta kan vara mycket stötande för vissa personer, den har potential att bli ganska häpnadsväckande att barn, sätter föräldrarna i den föga avundsvärda positionen att försöka förklara för sina små barn vad de såg. Eftersom barn ofta är inte bra stavare kommer denna dem en mycket större risk än resten av befolkningen att snubbla över några av dessa platser.

I vissa fall kan det vara möjligt att blockera en para-webbplats med en typ av Internet-skydd mjukvara, liknande vad anti-virus och anti-spyware program gör. Vissa programvaruföretag räkna upp de vanligaste para-platser och hålla dem på en lista som förbjuder tillträde. Detta görs genom en Host-fil, som fungerar ungefär som en adressbok för webbadresser, blockera dåliga och låta de goda igenom.

Även om detta kan vara ett mycket effektivt verktyg, en para-plats blockerare kan aldrig ersätta ett bra virus och spyware skydd program. Nya para-webbplatser skapas varje dag och kombinationerna på är bara en fantasi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.