Vad är en NZB-fil?

NZB fil bär förlängningen . nzb , kort för Newzbin . Detta ger en ledtråd att dessa filer används i USENET nyhetsgrupper. NZB filer används för att hämta delar av filer, som när de kombineras tillsammans utgör en stor fil. I en stor fil kan vara en bild, film, ljudfil, spel eller program.

Diskussionsgrupper är textbaserade elektroniska anslagstavlor där folk samlas för att diskutera intressanta ämnen och utbyta filer. Filen-baserade diskussionsgrupper är skilda från diskussionen-baserade diskussionsgrupper och kallas binära nyhetsgrupper . Binary nyhetsgrupper utsetts för utbyte av filer. NZB filer in i bilden när människor vill utbyta mycket stora binära filer som måste brytas upp i flera bitar innan de kan publiceras.

USENET protokoll gräns för hur stora meddelanden som kan laddas upp. För att skicka en stor fil måste affischen konvertera första filen i en text-baserat format (koda den) sedan använda ett program för att komprimera filen och dela upp det i numrerade stycken. Ett populärt program för denna uppgift är WinRAR. När filen är uppdelad i delar, kan det vara upp till en binär nyhetsgrupp. Alla som vill ha filen måste hämta alla delar och sedan använda programvara för att sätta ihop, dekomprimera och avkoda filen.

Det låter enkelt, förutom att lokalisera binära delar på Usenet är inte så lätt. Det finns hundratals binära nyhetsgrupper och varje fil del redovisas separat. Någon som vill ha en fil kanske inte lätt hitta alla bitar . . . eller ens om en fil laddades upp alls. Och om det var, som nyhetsgrupp? Att förvärra saken, binära filer har låga behålla priser, betyder en genomsnittlig nyhetsservern tenderar att rensa binärer från systemet var som helst från alla några dagar till med några veckors mellanrum.

team av folk bakom Newzbin , en sajt som indexerar USENET binära filer, var intresserad av att lösa detta dilemma. De gjorde det genom att skapa NZB protokoll, skriven i Extensible Markup Language (XML). Den NZB filen gör hitta USENET binärfiler en cinch.

Kort sagt, för att söka efter en binär fil man bara behöver skriva in en sökterm i en USENET indexering webbplats som Newzbin eller Newzleech. Genom att klicka på nästan alla resultat kommer att producera en lista med indexerade meddelanden. Klicka på en knapp för att generera en NZB-fil, och förutsatt att du har installerat en NZB-kompatibel nyheter klient kommer programmet öppnas automatiskt NZB. Den NZB filen leder diskussionsgruppsläsaren av den uppsättning begärda filer, pekade på sina platser i USENET. Diskussionsgruppsläsaren automatiskt det budskap ID till signalerna från NZB filen och ladda ner börjar, hands-free!

NZB filer spara binärt fans oräkneliga timmar på att leta för kompletta filer i diskussionsgrupper. Några populära nyheter klienter som NZB-kompatibla omfatta NewsLeecher , aktuella versioner av Forte Agent och Xnews , men det finns många andra. Om du har ladda ner binärfiler den hårda vägen, kanske du vill ta upp en NZB-kompatibel nyheter klient och ge NZB filer ett försök. Observera dock att du bör undvika att ladda upp eller ladda ner upphovsrättsskyddat material, eftersom detta är olagligt i de flesta länder, inklusive USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.