Vad är en Mouseover?

En mouseover, ibland kallad en rollover, är lite av programmering-typiskt JavaScript-som skapar en annorlunda effekt på en webbsida, när musen rullar över ett visst föremål eller en del av sidan (som en del av texten). Det enklaste mouseover kan göra saker som att ändra färgen på texten om din mus rullar över den texten. Ändå mouseovers inte längre vara enkla saker. Rullande musen över en del av sidan kan producera spännande grafik eller förändringar i befintliga grafik eller text.

Mycket av det tidiga Internet ansågs platt och icke-interaktiva. Detta ändrades i och med utvecklingen och utgivningen av ett nytt programmeringsspråk som kallas JavaScript 1995. Snabbt var Netscape Communicator 2,0 frigörs som kan tolka JavaScript. Som ett resultat av många programmerare som används JavaScript för att skapa mer spännande webbsidor.

Men du kan hitta mouseover exempel från Internet också. Massor av program som visas förändringar enbart genom att rulla över en del av en skärm. Många spel, bland annat använda dem. En mouseover kan också kallas ett GUI eller grafiska användargränssnitt . Du hittar dataspel för barn och vuxna, och ännu mer affärsinriktade program använda mouseover eller GUI att utveckla fler intressanta effekter utan alla att klicka eller dubbelklicka.

Koden för att skapa en rollover kan skilja beroende på vilken typ av effekt du vill skapa. I huvudsak med JavaScript, du åstadkomma något som kallas objektorienterad programmering. Detta kan definieras som att skapa kod som interagerar med andra delar av kod i ett program.

Ett mycket enkelt mouseover exempel att du ser om och om igen på webbsidor som Wikipedia och på wiseGEEK är en liten förändring i färg, och kanske en understrykning av vissa ord på text som är klickbar (som kan ta dig till en annan sida eller någon annan webbplats). När du läser en wiseGEEK sida hittar meddelande om du använder din mus som helt enkelt flytta musen över viss text kommer att leda till att texten blir ljusare färger. De flesta datoranvändare vet att detta gör att de kan klicka på texten för att utforska en länk till någon annanstans.

Mouseovers behöver definitivt inte vara riktigt så enkelt. WiseGEEK använder också mouseovers att sätta upp små fönster med reklam. De skymmer inte din att läsa texten, och de kan ge dig information om produkter och tjänster tillgängliga för dig som är relaterade till ämnet du läser om.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.