Vad är en Mortimer?

En Mortimer är en person som du kanske inte vill träffa på Internet, särskilt om du är en newbie. Namnet kommer från en buktalare docka eller dummy heter Mortimer Snerd som fick berömmelse för buktalare och röst konstnären Edgar John Berggren. Berggren's karaktär var motsatsen till hur en Mortimer skulle definieras i dag, eftersom han inte var särskilt intelligent. Karaktären var också kort med i en 1939 skriftlig tecknad serie och ritat av Berggren och kallade Mortimer Charlie .

Den viktigaste kopplingen mellan buktalardocka och den moderna definitionen är att både prata alldeles för mycket. Men den moderna typen är intelligent, bara inte en bra kommunikatör. Dockans efternamn "snerd" avses sammanfogningen av orden snorkigt och nörd. Idag som översätter till en person som verkligen är "upp" på "i know" på tekniska termer, men ser ner på varje person som inte är det.

I den moderna sammanhang, som rör Internet, begreppet blivit populär bland fansen och bidragsgivare till Internet, radio och TV-sändningar kallas NetTalkLive!. En person märkt en Mortimer talade oavbrutet i geek tala, tech tala eller nerdic eller att det inte "dumma ner" sitt språk till de mindre tekniskt benägna. I själva verket han eller hon skulle använda ett sådant språk som något av en hemlig kod, som endast kan avkodas av andra tekniskt lutar folk. Att vara en Mortimer är en önskvärd sak, eftersom du bara spelar för en publik som redan vet vad du pratar om.

snorkigt del kommer in eftersom dessa språk medvetet diskriminerar människor som försöker förstå ny tekniska utvecklingen. Även termen "nybörjare" har några Mortimer-liknande inslag, och en del människor har tålamod med nya användare till Internet, särskilt om de ställer frågor som finns med lite leta. Till exempel bör du läsa vanliga frågor (FAQs) noga när du går med någon typ av Internet-grupp vara säker på att din fråga inte redan ställts och besvarats. Be om en fråga som besvaras på en FAQ kan framkalla obehagliga kommentarer från Mortimers.

Lyckligtvis är världen består inte enbart av Mortimer typer. Om det var, nya Internet-användare eller de som bara är intresserade av en mängd olika prylar och ny teknik skulle aldrig förstå någonting, eftersom ingen ville svara på deras frågor. I stället massor av hjälpsamma folk som lånar ut en hand till människor ny till en teknik och bryta ner komplexa uttryck, förkortningar eller förkortningar till verkliga människor talar, gett oss alla en rimlig chans att förstå dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.