Vad är en Microsite?

en mikrowebbplats, även kallad en minisite eller weblet, är en liten webbplats som fungerar som en extra del av en större, överordnade webbplatsen. Även en mikrowebbplats kan ses som en utlöpare av moderbolagets webbplats, är det faktiskt vara en helt annan enhet och har en separat webbadress. Exempelvis kan en restaurang ha en huvudsaklig webbplats som listar menyer, timmar, priser och annat av intresse för den som planerar att äta i verksamheten. Sedan kan samma restaurang skapa en mikrowebbplats för att visa sitt catering och party-planering erbjudanden. Vanligtvis kommer den största anläggningen tillhandahåller en länk till den minisite från sin hemsida.

Ibland kan ett företag använda en mikrowebbplats för att tillhandahålla en annan version av de viktigaste webbplats. Till exempel, ett företag med en webbplats är skriven på engelska kan vara bra att ge information till potentiella kunder eller klienter som inte talar engelska. Samtidigt får företaget inte vill spendera pengar och tid på duplicera innehållet i dess på ett annat språk. I sådana fall kan lösningen vara att göra en mikrowebbplats som innehåller en komprimerad version av företagets mest kritiska funktioner och erbjudanden i det andra språket. Till exempel kan den nya webbplatsen innehåller en förklaring av centrala produkter och tjänster, en prislista, timmar företag och viktig kontaktinformation.

En mikrowebbplats kan också användas för att sälja utlöpare produkter eller tjänster. Till exempel, om ett företags primära tjänster fokus på copywriting, men företaget erbjuder också redigering och korrekturläsning, kan en mikrowebbplats vara till hjälp. Företagen största anläggningen kan sälja copywriting och relaterade tjänster till skriver medan mikroskop enbart fokuserar på redigering och korrekturläsning. Denna typ av arrangemang kan vara till hjälp för att de uppgifter som välorganiserade och lättillgänglig. Det kan också hjälpa ett företag att hindra sina kunder från att få sidospår med en massa ovidkommande information.

Även om det kan tyckas att denna typ av webbplats är främst tänkt att svara mot de organisatoriska behov av bolag eller rörelse som skapade Det är inte nödvändigtvis sant. Konsumenterna kan dra nytta samt genom att kunna finslipa på den information de behöver, utan att vada genom icke-kopia. Detta gäller särskilt när det gäller webbplatser som erbjuder felsökning och problemlösning instruktioner för mer än en produkt eller tjänst. En minisite låter konsumenten få hjälp med produkten i fråga snabbt.

Inte alla mikrosajter används för kommersiella ändamål. I stället några av dem har redaktionellt tendenser. Till exempel, istället för att erbjuda information om en viss produkt, kan denna typ av webbplats ger information om en viss semesterresa, en händelse eller aktivitet. En godisbutik kan använda en weblet att ge en historia av godis att göra eller ens erbjuda make-at-home recept. På samma sätt kan en frivilligorganisation använda en weblet att ge fördjupad information och statistik om situationen för de hemlösa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.