Vad är en Microchip?

ett mikrochip är en liten halvledare som används för att förmedla information med hjälp av särskilda elektriska egenskaper. I vissa fall orden mikrochip och integrerad krets kan vara utbytbara. Mikroprocessorn är hjärtat i många elektronik kända i dag, bland annat datorer, mobiltelefoner och till och med mikrovågsugnar. Om du läser det här just nu är chanserna mycket goda att du har ett mikrochip att tacka för det.

Den första mikrochip uppfann krediteras gemensamt till Robert Noyce och Jack Kilby 1958. Även om både arbetade för olika företag och kom på uppfinningen från något olika vinklar, beslutade de två företagen båda hade del av den övergripande svar och beslutade att ömsesidig licens sina uppfinningar att ta fram en enhetlig stycke teknik som skulle revolutionera elektronikindustrin . De microchip, efter att ha visats i 1958, var första kommersiellt tillgängliga 1961.

Tekniken pittoreska, jämfört med dagens standard. Den första mikroprocessor höll en transistor, tre motstånd och en kondensator. Idag mikrochips håller ofta mer än 125 miljoner transistorer i enutrymme mindre än en amerikansk penny.

Jakten på mindre mikrochips har lett till många andra fördelar. Idag, användningen av mikrochip går utöver förs in i elektroniska prylar. De infogas i biologiska organismer också.

Mikroprocessorn även har krediterats som en uppfinning som används för att rädda liv. Pacemaker använda mikrochips för att hålla tidsplanen, så att de kan köra hjärtan effektivt. Mekaniska hjärtan, själva använder pacemaker att fullt ut ta över funktionen av en biologisk hjärta.

Eftersom kostnader för biologiskt centrerad mikrochip ansökningar har sjunkit, har antalet användningsområden ökat. Exempelvis har många ägare till sällskapsdjur får nu mikrochips in i sina husdjur. Om djuret är förlorat, och fördes till ett djur härbärge eller veterinär klinik, en av de första saker arbetstagarna vanligtvis göra är att skanna djuret att se om den har ett mikrochip. Mikroprocessorn kommer att avslöja ägarens namn och kontaktuppgifter.

På samma sätt har vissa människor hade mikrochips sätts in själva. Om de någonsin omyndigförklarade och måste föras till sjukhus, de transporterar redan full medicinsk historia på ett mikrochip inuti kroppen. Dessa lätt kan skannas och de uppgifter hämtas för läkare att göra de lämpligaste besluten möjligt.

I framtiden är det tänkt människor kan ha mikrochip implantat som tar hand om många av de vardagliga uppgifter vi gör. Bilar kan börja som ägare närmar sig. Dörrar till bostäder kan till skillnad från endast för dem som har mikrochips programmeras med nyckel. Mikrochips har återuppfunnit det sätt vi lever och sannolikt kommer att fortsätta att återuppfinna sätt att leva under de kommande decennierna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.