Vad är en JumpDrive?

JumpDrive ™ är ett Lexar varumärke för en Universal Serial Bus (USB)-lagringsenhet, som även kallas ett USB-minne (UFD). Som ibland är fallet med varumärken, begreppet "JumpDrive" ibland används av konsumenterna när man hänvisade till en USB-minne, på samma sätt "" Kleenex används ofta för att hänvisa till någon märke ansiktsservetter. Tekniskt hänvisar industrin att dessa produkter på UFDs, även om konsumenterna är mest bekant med förkortningen, oftare med hjälp av termer som -minne , -minne , eller flash köra .

JumpDrive eller UFD är en liten bärbar enhet ungefär lika stor som en BIC tändare eller paket tuggummi. Kroppen är en inkapslad kretskort med en minneskrets med ena änden med en integrerad USB-kontakt. Denna kontakt kan glida in i en USB-port på nästan vilken dator som helst, vilket gör JumpDrive idealisk för snabb överföring av data eller program. USB-portar stöd "plug and play"-funktionalitet så att en dator inte behöver starta erkänna enheten eller för att koppla från den. Moderna operativsystem har inbyggt stöd för minnen, motverkar behovet av att ladda drivrutiner.

En JumpDrive har inga rörliga delar och kräver väldigt lite ström. Nästan immuna mot tillfälliga missbruk, har UFD ersatt den mindre robust diskettenhet och en handfull andra lagring, överföring eller backup-enheter. Minne lagring varierar beroende på modell, från megabyte (MB) till gigabyte (GB). Lätt, liten och tuff, flash-enheter är ett perfekt komplement för alla datoranvändare.

Många nyare moderkort har möjlighet i BIOS inställningarna för att starta upp från en USB-enhet. En startbar UFD kallas en "levande enhet. "Vissa smaker av populära operativsystem, inklusive en nedskalad version av Linux ™, är utformade för att arbeta på en JumpDrive eller UFD. Skapa en levande enhet kan vara ett bra sätt att testa ett nytt operativsystem utan att installera den på datorns interna hårddisk.

Oavsett om säkerhetskopiering av datafiler, arkivering program, eller bygga en bärbar musik biblioteket är JumpDrive eller USB blixt driva en bra investering med en ödmjuk prislapp. UFDs säljs överallt elektronik säljs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.