Vad är en Chatterbot?

Chatterbots är program som är utformade för att erbjuda en elektronisk interaktion med människor som är något liknande samtal eller prat som äger rum mellan två personer. Används i ett antal tillämpningar, är chatterbot intimt involverade med online spel och andra program där de åtgärder och muntlig kommunikation av en människa att påverka svaren genom datorprogrammet. Denna typ av program tillbehör kan bidra till att göra olika ansökningar vänligare för många användare.

Ibland kallas tala bots, chat bots, eller ens pratkvarnar, det chatterbot fungerar som en konversation agent. Onlinespel är ett exempel på program där enheten bidrar till att skapa en mer attraktiv miljö och lockar den mänskliga spelaren att ingå ett spel. Även om det inte finns några andra mänskliga spelare deltar, ger chatterbot konversation baserat på vad den enskilde väljer att säga eller göra. Även samspelet kan sakna spontanitet muntlig kommunikation mellan två människor, inte härma chatterbot faktiskt ett flöde av samtal, vilket ökar graden av njutning som härrör från verksamheten.

chatterbot är en del av en bredare teknik med syfte att erbjuda intelligenta konversation verktyg i många typer av elektronisk kommunikation. Många företag använder sig av chatbot teknik som en hjälp av siktning och kvalificerade inkommande samtal till centrum kundsupport. Tanken är att genom att använda en chatterbot att hantera mer rutin kräver hjälp, levande tekniker eller kund servicepersonal kan ägna mer tid att fokusera på kunder med mer detaljerade problem.

Eftersom programperioden för chatterbot tillämpningar blir mer sofistikerad, idén om två chatterbots interagera med varandra och med en konversation som är både logiskt och konstruktivt blir mer av en möjlighet. Användningen av två eller flera chatterbots i denna typ av miljö skulle göra det möjligt för personer att ha anordningar i användargränssnittet med en chatterbot som screening kräver en eventuell kund eller leverantör, och låta robotar för att samla relevanta data från en annan. Detta skulle möjliggöra chefer och annan personal att se över de arkiverade åsiktsutbyten som de vill, och sedan påbörjar en person-till-person kontakta om intresse av detta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.