Vad är en CDA-fil?

En Compact Disc Audio eller CDA fil innehåller en liten bit av data som fungerar som ett index för spår på en ljud-cd. Varje CDA filer tar formen av Track xxxx. cda och innehåller platsen för början och slutet av den namngivna spår, men inte själva ljudströmmen. Vissa ripping program kommer dock att tilldela en. Cda förlängning av spår då slet (kopieras) till en dator.

Den faktiska ljudformat som används på cd-skivor är puls-kod modulering eller PCM. PCM fångar analoga vågformer med hjälp av en okomprimerad , digitala provtagningsteknik som resulterar i en mycket "sann" digital återgivning av den ursprungliga analoga vågen. Ett spår rippade till en dator som en ljud-CDA-fil är egentligen en PCM-fil tilldelas ett. Cda förlängning.

Även en CDA-fil som innehåller ett PCM våg bäck är extremt hög kvalitet, det tar också upp mycket plats och kommer inte att erkännas av de flesta bärbara digitala spelare avsedd för användning med komprimerad filer. När på datorn är det enkelt att konvertera PCM eller CDA fil till ett komprimerat format. Vissa rippning programvara gör det möjligt för användaren att välja ett format innan rippning, vilket eliminerar behovet att konvertera filerna efteråt. Många människor gillar att arkivera musik i ett okomprimerat skick, men gör sedan komprimerade filer från dessa högkvalitativa original.

Det finns två klasser av komprimerade filer: förlustfria och förstörande. Den första kategorin omfattar ett format som komprimera filer utan förlust av kvalitet. Dessa filer är fortfarande ganska stora och många bärbara ljudspelare inte stödja dem. Förlustfria komprimerade format omfattar FLAC, Monkey's Audio (APE), Apple ® Lossless, Windows ® Media Audio Lossless (WMA Lossless) och andra.

förstörande format offra lite kvalitet för en mycket mindre fotavtryck. Till skillnad från de rippade CDA-fil som bär en fyllig PCM våg ström, ett format med förlust lämnar ut några uppgifter för att uppnå sina mycket mindre filstorlek. Format innefattar de välkända MP3-format, Vorbis, AAC, WMA (förstörande version), och andra. Förlusten av kvalitet är inte alltför märkbar på bärbara enheter som använder hörsnäckor eller små bärbara högtalare för produktionen. Audiofiler åsido, kan många människor inte ens veta skillnaden mellan en förlustfri filen och dess PCM eller rippade CDA-fil motsvarighet när det spelas på en bärbar enhet.

Fördelen med att använda komprimerade filer på bärbara enheter är att många fler låtar passar in i det begränsade minnet. Okomprimerade filer är dock fortfarande rekommenderas för att bränna CD-eller ljud-DVD för bilstereo, stereo hem och surround system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.