Vad är en CD Burner?

en CD-brännare, mer formellt en CD-R-enhet, är en anordning som används för att skriva data till en inspelningsbar skiva. Även initialt säljs för hundratals dollar när de infördes i mitten av 90-talet, kan användas modeller nu funnit vara på eBay för runt US $ 10. CD-brännare hjälpte förmodligen kickstart en tid präglad av musik och spel piratkopiering, som ett av de första tillämpningarna billigt var kopiering av musik och CD-skivor spel.

CD hålla strax under 700 MB (megabyte) av data, som arbetar för att om 11 timmar komprimerad musik eller några timmar av medelhög kvalitet video. Bränningen tar någonstans mellan ett par minuter och en halvtimme, beroende på hastigheten på din cd-brännare. Enheter som koda data med högre kapacitet DVD-skivor kallas DVD-brännare. Termen CD-brännare kan härledas från användningen av en laser för att skriva data till den optiska skivan. Lasrar tros vara varm-fast laser används för att skriva CD-skivor är inte-därav uttrycket "bränna".

Det finns två typer av skrivbara CD-skivor-CD-skivor som bara kan skrivas till en gång (CD-R) och CD-skivor som kan skrivas och skrivas om flera gånger (CD-RW). Återskrivningsbara skivor är klassade för upp till 1000 Omskrivning. På en CD-R-skiva, är ett organiskt färgämne som används för att koda data. En laser som tillämpas på exakta punkter ändrar kemiska egenskaper färgämne, ändra sin reflektionsförmåga, vilket möjliggör en passiv laser för att läsa data från skivan i framtiden. Med en CD-skiva, är den CD brännaren processen permanent och kan inte återkallas. På en CD-RW är en kristallin metall legering som används, en som gång på gång kan omvandla mellan ett reflekterande och amorfa tillstånd beroende på mängden lasereffekten tillämpas.

Hastigheten på en CD-brännare har fått i multiplar av 150 KiB /s (kilobyte per sekund skriftliga). En 300 KiB /s CD-brännare har en effekt på 2X, en 600 KiB /brännare s CD på 4X, och så vidare. Den snabbaste möjliga CD-brännare fungera på 52x, vilket gör skivan till rotera runt 10. 000 gånger per minut. Om skivan flyttas snabbare än detta, skulle plasten i mitten av skivan börjar krypa mot kanterna, vilket är inte roligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.